Üsküdar İletişim, eğitim yılının ilk akademik kurul toplantısını yaptı
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla ilk Akademik Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka ve fakülte akademik kadrosunun katılımıyla, Merkez Yerleşke Rektörlük Senato Toplantı Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda 2019-2020 eğitim-öğretim yılında yapılması planlanan çalışmalar ele alındı. Yapılan değerlendirmelerde yıldan yıla büyümeye devam eden Üsküdar İletişim’in artan başarısı ve kalitesi vurgulandı.
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka ve fakülte akademik kadrosunun katılımıyla gerçekleşen İletişim Fakültesi Akademik Kurul toplantısı Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün açış konuşmasıyla başladı. Ardından Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan sözü alarak üniversite hakkında genel bir değerlendirme yaptıktan sonra İletişim Fakültesi’nin başarı ve kalitede gelmiş olduğu noktadan oldukça memnun olduklarını ve gurur duyduklarını belirtti.
Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka ise yıllar öncesinde, 2011 yılında başlayan kuruluş sürecinden bu yana alınan yolun ne denli ciddi ve önemli olduğunu vurgulayarak, bu süreçte İletişim Fakültesi’nin geldiği noktaya işaret etti ve gurur duyduklarını belirtti. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün sözü devralmasıyla devam eden toplantıda, fakülte akademik kadrosuna bu dönem katılan yeni öğretim elemanlarının tanıştırılması gerçekleşti. Ardından ise öğretim elemanları gerek bölümlerine gerekse de genel olarak fakülteye ilişkin görüş ve önerilerini aktardılar.
Üsküdar Üniversitesi AR-GE çalışmalarını önemsiyor
Öğretim elemanlarının kendilerini tanıtmalarının ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, Üsküdar Üniversitesi’nin AR-GE çalışmalarını çok önemsediğini ve bu alanda çeşitli çalışmalar yapıldığını vurguladı. Prof. Dr. Zelka, üniversitede gerçekleştirilen çalışmalar için İletişim Fakültesi’nden de katkı beklediklerini belirtti. 2019-2020 eğitim-öğretim dönemi itibariyle Üsküdar Üniversitesi’nin 20 bini aşkın öğrencisi olduğunu ifade eden Zelka, tercih edilen bir üniversite olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi. Her geçen gün gelişmeye devam eden İletişim Fakültesi’nin de iki binden fazla öğrenciye eğitim verdiğini ve bu rakam ile Üsküdar İletişim’in farkını ortaya koyduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Her öğretim elemanımızın en az bir kitabı ve bir projesi olmalı”
Kaliteli eğitimi çok önemsediklerinin altını çizen Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, fakülte kadrosunda yer alan öğretim elemanlarının mutlaka birer kitap çıkarması ve bir projede yer alması gerektiğini belirtti. Bu konuda herkese destek verileceğini de vurgulayan Prof. Dr. Tarhan, kaliteli eğitimin ancak kaliteli kadro ile gerçekleşebileceğini ve Üsküdar İletişim’in bu konuda başarılı bir tablo ortaya koyduğunu söyledi.
Yeni yüksek lisans programı müjdesi
Üsküdar İletişim’de Yeni Medya ve Gazetecilik, Medya ve Kültürel Çalışmalar ve Nöropazarlama olmak üzere üç yüksek lisans programının başarıyla sürdürüldüğünü vurgulayan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, akademik kurulda yeni bir gelişmeyi de katılımcılarla paylaştı. Görsel İletişim Tasarımı Yüksek Lisans Programı’nın açılmasına ilişkin süreçlerin tamamlandığını ifade eden Prof. Dr. Güngör, yakın zamanda öğrenci alımına başlanacağının müjdesini verdi. Diğer programlar gibi yeni açılacak programın da büyük ilgi göreceğinden emin olduğunu belirten Güngör, son hazırlıkların yapıldığını söyledi.
Akreditasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor
İletişim Fakültesi bünyesinde akreditasyon başvurusunda bulunan ilk bölüm olma özelliğine sahip Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü’nün devam eden sürecine ilişkin paylaşımların da yapıldığı toplantıda konuya ilişkin çeşitli bilgilendirmeler yapıldı. Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, “Kısa süre önce öz değerlendirme raporumuzu hazırlayarak İLEDAK’a gönderdik. Kasım ayı içerisinde de İLEDAK değerlendirme ekibi okulumuzu ziyaret ederek, gerekli görüşmeleri yapacaklar. Sürecin olumlu sonuçlanması halinde akredite bir bölüm olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Uluslararası İletişim Günleri artık bir marka haline geldi
Dijital Dönüşüm Sempozyumu başlıklı 6. Uluslararası İletişim Günleri’nin başarı ile tamamlandığını ve kısa süre önce bildiri tam metin kitabının yayımlandığını belirten Prof. Dr. Güngör, İletişim Günleri’nin yedincisi için çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Güngör, 16-17 Nisan 2020’de Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan etkinliğe yoğun ilgi beklediklerini dile getirdi. Güngör, 2013 yılından bu yana kesintisiz sürdürülen Uluslararası İletişim Günleri etkinliğinin artık bir marka haline geldiğini de sözlerine ekledi.
Toplantıda söz alan İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şaha Özpınar da belirgin biçimde markalaşan Uluslararası İletişim Günleri etkinliği için maddi desteğin de arttırılması gerektiğine dikkat çekti. 6. Uluslararası İletişim Günleri için Rektörlüğümüzün verdiği desteğin yanında TÜBİTAK’tan da destek alındığını, bu yıl da destek için TÜBİTAK’a başvuru yapılacağını belirtti. Sempozyumun hızla markalaştığını ifade eden Özpınar, Üniversite Rektörlüğünün vermekte olduğu desteği biraz daha arttırması gereğinin altını çizdi.
Yeni döneme çok daha sorunsuz girildi
İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Can Diker yeni dönem kayıt süreci, kayıt yenileme, danışmanlık vb. konularda genel olarak bilgilendirme yaparak, yeni döneme çok daha organize girildiğini, bu yönde tüm akademik kadronun canla başla çalıştığını, dolayısıyla da tüm hocalarımızın teşekkürü hak ettiğini dile getirdi.
Çizgi Film ve Animasyon Bölümü heyecanlı başladı
Toplantıda İletişim Fakültesi’nin bu yıl yedi lisans programıyla eğitim öğretime başladığı belirtildi. Fakültenin yeni bölümü olan ve bu yıl ilk kez öğrenci alan Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasip Pektaş, bölüm öğrencilerinin çok heyecanlı olduklarını, geçtiğimiz hafta sonu uluslararası bir etkinlikte bir araya gelerek mükemmel bir paylaşım gerçekleştirdiklerini, benzer etkinlik katılımlarının aynı coşkuyla süreceğini dile getirdi. Pektaş, fakültenin bu yıl etkin hale getirilen Sanat Galerisinde de sergilerin planlandığını sözlerine ekledi.
Akademik kurul dilek ve temennilerle son buldu
Kısa süre içerisinde yeni döneme ilişkin kayıt sürecinin başarı ile tamamlandığını ifade eden Prof. Dr. Nazife Güngör, fakültede öğrenim gören her bir öğrenci ile ayrı ayrı ilgilenen ve öğrencilere danışmanlık yapan fakülte akademik kadrosuna özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. Akademik kurul, dilek ve temennilerin dile getirilmesinin ardından son buldu.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)