Üsküdar Üniversitesi Harekete Geçti “Kadınlar ölmesin, çocuklar ağlamasın!”




Üsküdar Üniversitesi ile bilim ve uygulama ortağı NPİSTANBUL Beyin Hastanesi, tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran Emine Bulut cinayeti ve sonrasında yaşananların artık tekrarlanmaması amacıyla harekete geçti.

Kurulduğu günden bugüne şiddet olaylarının önlenmesine yönelik olarak önemli faaliyetler yürüten Üsküdar Üniversitesi, 2012’de kurulan Şiddet ve Suçla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (ŞİDAM) aracılığıyla birçok çalışmaya imza attı. 2014’te “Suçluluk Ölçeği Araştırma Projesi” ni yürüten üniversite, 2018’de de 25 bin kişinin katılımıyla Türkiye Bağımlılık Risk Profili ve Ruh Sağlığı Haritası’nı çıkarmış, çalışma kapsamında Hostilite (Öfke - Düşmanlık – Saldırganlık) Analizi’ni gerçekleştirmişti.

Bu alandaki çalışmalarını bir adım öteye taşıyan Üsküdar Üniversitesi, sosyal sorumluluk misyonu çerçevesinde “Kadınlar ölmesin, çocuklar ağlamasın!” çağrısıyla bir dizi destek çalışması başlatma kararı aldı.  

Üniversite, hepsi alanlarında uzman akademik kadrosunun bugüne kadar edindiği bilgi birikimi ve tecrübeyle kadına ve çocuğa yönelik şiddet konusunda eğitim ve farkındalık oluşturmada devlet kurumları tarafından yürütülen çalışmalara destek vereceğini açıkladı.

Üsküdar Üniversitesi ve bağlı kurumlarının, mevcut altyapısının yanı sıra uzman hekim, psikolog ve akademisyen kadrosu ile de devlet kurumlarıyla iş birliğine hazır olduğu ifade edildi.

Bu bağlamda geliştirilecek halkı bilgilendirme amaçlı eğitim ve rehabilitasyon programları, araştırma faaliyetleri ve benzeri çalışmalarda da resmî kurum ve kuruluşlara her türlü uzman ve altyapı desteği sağlanacak.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)