Bir Konu Bir Konuk’ta Döngüsel Ekonomi konuşuldu




Üsküdar Üniversitesi İş Güvenliği, İş Sağlığı ve Çevre Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinin düzenlediği 1 Konu 1 Konuk programının 20. oturumu gerçekleştirildi. Programın konuğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişi Hüseyin Baran Akınbingöl oldu. 

Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Akınbingöl, döngüsel ekonomi konulu sunumuyla katılımcılara önemli bilgiler aktardı.

“Döngüsel ekonominin önemi her geçen gün artıyor” 

Konuşmasının başında döngüsel ekonominin önemine değinen Hüseyin Baran Akınbingöl, her şeyi sıfırdan üretmek yerine üretimi yeniden tasarlamayı, kaynak verimliliğini ve geri dönüşümü ön plana koyan döngüsel ekonominin öneminin her geçen gün giderek arttığını dile getirdi. Akınbingöl, biyolojik çevrimle teknik çevrimi birleştirmenin de döngüsel ekonomi olduğunu ifade etti.



Kullan-at yerini kullan-dönüştüre bırakıyor 

Doğrusal ekonominin bir anlamda kullan-at ekonomisi olduğu söyleyen Akınbingöl, dünyanın doğrusal ekonomiden döngüsel ekonomiye doğru ilerlediğini, dünya çapında artık kullan-at anlayışından çok, kullan-dönüştür anlayışının hâkim olmaya başladığının da altını çizdi.

“Kırmızı baret büyük bir toplum hareketidir” 

Sözlerinin devamında İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanlarının simgesi kırmızı barete değinen Akınbingöl, Bursa’da yaşanan bir kaza sonucunda başlatılan kırmızı baret hareketinin aynı zamanda büyük bir toplum hareketi olduğunu söyledi.

Soru cevap bölümün ardından İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğrt. Üyesi Rüştü Uçan tarafından Hüseyin Baran Akınbingöl’e plaket takdim edildi.



Toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle etkinlik sona erdi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)