ZORUNLU KLİNİK ÇALIŞMA ( STAJ ) HAKKINDA ( KLİNİK PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI)

  • Anasayfa
  • ZORUNLU KLİNİK ÇALIŞMA ( STAJ ) HAKKINDA ( KLİNİK PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI)

Değerli öğrencilerimiz;

Klinik psikoloji yüksek lisans programı için YÖK ve Sağlık Bakanlığı’nın salgın önlemi önerileri doğrultusunda Mart ortasından bu yana zorunlu klinik çalışma uygulamasını durdurmuştuk.

Bu hafta enstitümüze iletilen YÖK – Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci kılavuzunda,

klinik stajların sağlık merkezlerinde gereksiz kalış sürelerinin azaltılarak, belli saat aralıklarında yoğunlaştırılmış pratik uygulamalar yapılacak şekilde planlama yapılması, kalan süreler için kazanımlara yönelik olarak dijital ortamda hasta görüşmeleri, vaka analizleri, proje, sunum hazırlama/makale yazımı/ödev gibi uygulamaların da ek olarak değerlendirilmesi önerilmiştir.

Bu öneriler kapsamında NP Beyin Hastanesi Başhekimliği ile yeniden görüşme sağlanmıştır.

31 Ağustostan itibaren Klinik Psikoloji Yüksek Lisans öğrencilerimiz klinik çalışmalarını 7 kişilik gruplar halinde ve birer hafta süreyle yapabileceklerdir.

Ekim ayından itibaren her ayın son haftası akşam saatlerinde öğrencilerimize çevrim içi klinik çalışma telafi eğitimi de verilecektir.

Çevrim içi telafi eğitimine katılmak her öğrenci için zorunludur. Ancak hastanede yapılacak klinik çalışma isteğe bağlıdır. 

Hastanede bir hafta süreli klinik çalışmaya katılan öğrencilerin de klinik çalışmayı tamamlamış sayılmaları için çevrimiçi telafi eğitimine katılmaları gerekmektedir.

Hastanede isteğe bağlı klinik çalışmaya katılmak için lütfen sosyal bilimler enstitüsü sekreterimiz Ahmet Topoğlu’na aşağıdaki formatta bilgilerinizi e-posta atınız ahmet.topoglu@uskudar.edu.tr

Her grupta 7 kişi olabilmesi nedeniyle ikinci üçüncü tercihlerinizi de yazınız ama üç tercihiniz de doluysa size bunlar dışında bir tarih önerilecektir.

Öncelik 4. Dönemdekilere verilecektir.

31 Ağustos-31 Mayıs aralığında rezervasyon yapabilirsiniz. Tarihleri ilk gün pazartesi, son gün cumartesi olacak biçimde yazınız.

Ad – soyad:

Öğrenci No:

Kaçıncı dönemdesiniz?:

Salgın öncesi Mart – Eylül 2020 aralığı için staj randevusu almış mıydınız? 

1 tercihiniz tarih aralığı:

2. tercihiniz tarih aralığı:

3. tercihiniz tarih aralığı:

Telefon numaranız:

Mail adresiniz:

 

Çevrimiçi telafi eğitimle ilgili duyuru daha sonra yapılacaktır ancak ekim ayından itibaren her ayın son haftasında 2 akşam olarak yürütülecektir. 

Saygılarımızla 

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!