YÖK’ün 17.12.2019 Tarihli PDR ve Psikoloji Mezunları Hakkındaki Kararı

• YÖK’ün 17.12.2019 Tarihli PDR ve Psikoloji Mezunları Hakkındaki Kararı

YÖK’ün 17.12.2019 Tarihli PDR ve Psikoloji Mezunları Hakkındaki Kararı:

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığı tarafından 75850160-102.01.01-E.95739 sayılı Psikoloji Bölümü Mezunlarının Sağlık Bilimleri Lisansiyeri konulu 17 Aralık 2019 tarihli resmi yazı uyarınca,

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı Mezunlarının “Sağlık Bilimleri Lisansiyeri” sayılmalarının uygun olmadığı,

Psikoloji Programı Mezunlarının “Sağlık Bilimleri Lisansiyeri” sayılmalarının uygun olduğu ancak tedavi yapamayacakları bildirilmiştir.

Tebliğ edilen karar, lisans mezuniyet alanlarını düzenlemektedir.

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde verilen Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı eğitimine, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikoloji ve Tıp alanında lisans eğitimini tamamlamış adaylar başvurabilmektedir.

Bahsi geçen karar ile, klinik psikoloji yüksek lisans programı başvuru koşullarında bir değişikliğe gidilmemiştir. ESKİ UYGULAMAMIZDA BİR DEĞİŞİKLİK OLMAMIŞTIR.

Saygılarımızla.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!