SÜPERVİZYON DERSİ HAKKINDA

  • Anasayfa
  • SÜPERVİZYON DERSİ HAKKINDA

Sevgili Süpervizyon Dersi alan öğrencilerimiz.

Bu dönem için oldukça fazla sayıda süpervizyon ders seçeceğinin olduğunu görüyorsunuzdur.

Süpervizyon derslerimizin Programı özetle 3 hoca tarafından verilecektir.

Klinik Psikoloji 3. Dönemler için 2 akşam ve 2 haftasonu

Klinik Psikoloji 2. Dönemler için 4gündüz, 4 akşam, 4 haftasonu şeklindedir.

Akşam Grubu öğrencilerimiz 18:00-20:30-20:30-23:00 Şeklinde olacaktır.

Haftasonu Grubumuzda 16:00-18:30, 18:30-21:00 olarak yürütülecektir.

İlk 3 Haftanın Programı

İlk Hafta Süpervizyona Giriş

İkinci Hafta Formülasyon, Tedavi Planı ve Deşifre ile ilgili bir ders

Üçüncü Hafta Örnek bir vaka çalışması şeklinde ilerleyecektir.

Dördüncü Hafta’dan İtibaren sizler vaka getirmeniz gerekiyor. Herkes bir Vakanın takibini yapacağı, değerlendirme ve anamnez görüşmesi dışında yani 2’den sonra ki bir vakanın ses kaydını getireceği bir ders şeklinde olacaktır.

Bu dersten geçmeniz için mutlaka bir vaka getirmeniz gerekiyor. PDB’mizden danışan görme talebinde bulunabilirsiniz, https://sks.uskudar.edu.tr/psikolojik-danismanlik-birimi bu linkte başvuru yapılabiliyor. Ama sizlere önerim, çevrenizden, herhangi bir yerden de terapi yapacağınız bir kişiyi bulmanız. Danışan bulamamanız, danışanınızın ses kaydını kabul etmemesi, danışanınızın gelmekten vaz geçmesi gibi durumlarda danışan getiremezseniz yine kalacaksınız. O nedenle bu konuda riske girmemenizi, bir kaç tane danışan birden, birkaç farklı yerden takip etmeye çalışmanızı öneriyoruz…

Getirdiğiniz vakaları mutlaka Dahil olduğunuz grupta sunmanız gerekiyor. Devam ile ilgili olarak ise eğer vaka getirmiyorsanız ve Akşam Grubundaysanız, 18:00-20:30 - 20:30- 23:00 Saatlerinde karışık olarakta gelebilirsiniz. İster öncesine girin, ister sonrasına girin, isterseniz bir hafta öncesinde bir hafta sonrasında girin. Bu konuda bir esneklik yapacağımızı söyleyebilirim.

Haftasonu Grubundaysanız vakanızı seçmiş olduğunuz 16:00-18:30, 18:30-21:00 gruplarında sunmanız gerekiyor. Ama devam takibiniz için ister 16:00-18:30, ister 18:30-21:00 Seçeneklerinden birine gelebilirsiniz.

Süpervizyon Derslerimiz 2. hafta başlayacaktır.

Herkese iyi bir sene diliyoruz.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!