Tez Danışmanı Atanması Hakkında

  • Anasayfa
  • Tez Danışmanı Atanması Hakkında

Tez Danışmanı Atanması 

Sevgili öğrencilerimiz

Tez Danışman Tercihleri 13.06.2018 (0:00)- 22.06.2018 (23:59) gecesine kadar Tez Danışmanı Tercihlerinizi yapmanız gerekiyor.

(0:00) 23.06.2018 - (23.59) 24.06.2018 tarihleri arasında 1. tercihler
(0:00) 25.06.2018 - (23.59) 26.06.2018 tarihleri arasında 2. tercihler
(0:00) 27.06.2018 - (23.59) 28.06.2018 tarihleri arasında 3. tercihler
(0:00) 29.06.2018 - (23.59) 29.06.2018 tarihleri arasında 4. tercihler
(0:00) 01.07.2018 - (23.59) 02.07.2018 tarihleri arasında 5. tercihler

03.07.2018 Tarihinde atanamayan öğrenciler ve boş kontenjanlar, en az tez öğrencisi olandan, en fazlaya doğru atanacaktır.

Bu nedenle 1. Tercihleriniz çok önemli

Örnekle açıklamam gerekirse,

10 kontenjanı olan bir hocanızı ilk tercihte 5 kişi seçtiyse, otomatik olarak kendisi bu 5 öğrenci atanmış olacak. Ama eğer 2 kontenjanı var ise ve siz 20 kişi seçmiş iseniz o zaman bu iki kişiyi 20 kişi arasından seçecek. Bu nedenle de ilk tercihiniz herkesin tercih etmek istediği ve az kontenjanlı bir hocamız olacak olursa, bu sefer riskiniz çok olacak. Eğer birde 2-3-4-5. Tercihlerinize derslerinize giren, herkesin seçme ihtimali olan hocalardan seçmek olursanız, en sonunda random olarak dağıtılacaksınız. Bu nedenle tercihlerinizi iyi düşünün.

Tez Danışmanı Tercihinde ki Genelde riskler Şunlardır:

1. Nesrin Hocamız Haftada bir gün geliyor. Genelde Ankarada ikamet ediyor. Eğer seçim yapacaksanız Çarşamba günleri görebileceksiniz o da ümraniyede olacak.

2. Cumhur Taş Hocamız sadece pazartesi Salı günleri geliyor. Kendisi oldukça deneyimli ve başarılı bir hocamız olsada iki gün içinde onunla görüşebilirsiniz. Diğer günler izmirde, izmirden gelip gidecek olan öğrencilerimiz için ideal

3. Listede göreceğiniz Hocalarınızın CV’lerini Akademik kadromuzdan bakarak görebilirsiniz. Çoğunlukla Erişkin Psikiyatristimiz var. Çocuk Psikiyatristlerimizde var. Ama genelde herkes her konuyla ilgili size yardımcı olacaktır.

4. Derslerine girdiğiniz hocalarınız genelde çok tercih ediliyoru. Bu nedenle dikkatli bir seçim yapmanızı öneririz.

5. Psikiyatristlerimiz Genelde Hastane yada Tıp Merkezlerinde aktif olarak görevliler. Seçimlerinizi de bu açıdan değerlendirin.

6. Bütün Atanma işlemleri bittiğinde tez/proje danışmanı atanma tarihiniz otomatik olarak kaydedilecek.

Sık sorulan sorular olarak belirtebileceğim

1. http://tezsistemi.uskudar.edu.tr/login bu adresten giriş yapacaksınız.

2. a) Atandığı tarihten itibaren 1 yılı var. Bu süre içerisinde herşeyi bitirmiş sunumunu yapmış, tezini teslim etmiş olmanız gerekiyor. 03 haziran günü sınava girmeye çalışmaktan ziyade, 03 haziran günü tezini teslim etmiş olması gerekiyor. Genel olarak 2 dönem veriliyor. Bu da 8 aylık bir süre, biz size 1 yıl vermiş oluyoruz. Bu nedenlede 03 haziranda bitecek olan tarihinizden en az 1 ay önce bu savunmayı gerçekleştirmiş olmanızı öneriyoruz. Bizlere 03 haziranda savunma yapmak istiyorum diye mail atmayın. Bu mailide mutlaka saklamanızı öneririz. Çünkü biz saklıyor olacağız.

2. b) Proje öğrencilerimiz 3. dönemin sonuna kadar vakitleri var. Yapacakları şey, bir konu ile ilgili literatür taramasıdır. Veri toplamayacaklardır. Dönem sonuna kadar bu konuyu belirleyip. 30 sayfalık bir döküman hazırlamaları yeterlidir. 3. Dönemin sonunda bitiremezlerse, Üniversitemizden ilişkileri bitiyor. Bu nedenle bunu dikkatlice değerlendirsinler. Proje Öneri Formu dolduracaklar, etik kurul doldurmayacaklar. Evraklar Tezsisteminde ve öğrenci kılavuzunda vardır.

3. Tez danışmanı atandıktan sonra sizinle birlikte Tez öneri formu, etik kurul formu hazırlığını yapacaktır. Bu formlar Üsküdar Üniversitesinin sitesinde mevcuttur. Etik kurul Enstitü ile ilgili bir durum değildir. O yüzden enstitüye sormayın. Etik kurullarla ilgili kısımları Etik kurul birimiyle yürüteceksiniz. https://uskudar.edu.tr/sobe/ogrenci-klavuzu buradan da iş akışı ile ilgili dökümana ulaşabileceksiniz.

4. Atanmış olan hocalarınız artık sizindir. Tüm herşeyi birlikte yapacağınızı düşünerek ilk tanışmanızı ve ilişkinizi sürdürün. Ölüm, Hastalık, Taşınma, Hocamızın Kurumdan Ayrılması gibi koşullar haricinde Tez Danışmanlığı değişikliği olmayacaktır. Bize bu konuyla ilgili mail atmayın. Bu süreci kabullenin ve çalışmalarınızı biran önce bitirmeye odaklanın. Eğer çok istisnai durumlarla karşılacak olursanız, o zaman çözüm merkezine yazılı dilekçe ile başvuru yapın. Durum değerlendirilmesinin ardından size karar bildirilecektir. Yaşadığınız sorunun istisnai bir durum olup olmadığını sormayın, Yukarıda ki kriterlerin ne kadar rijid kriterler olduğunu gördüğünüzde yaşadığınızın bu kriterlere denk bir kriter olduğunu düşünüyorsanız o zaman çözüm merkezine yazabilirsiniz.

5. Ne çalışmak isterseniz, hangi konuya ilginiz varsa çalışabilirsiniz ama genelde hocam ben tez yapmak istiyorum ama ne yapmak istediğimi bilmiyorum gibi bir cümleyle başlarsanız, size ne sunuluyorsa kabul etmeniz gerekiyor. Diğer taraftan hazırlıklı gidin. Bir yıl boyunca bir konuya odaklanacağınız bir döneminiz olacak. Bu 1 yılınızı şekillendirecek, sizi heyecanlandıracak bir konu bulun. Hocalarınızın heyecanlanacağı bir konudan ziyade…

6. Tezsistemimizde mesajlaşma ve döküman gönderimi olabiliyor. Buradan da iletişime geçebilirsiniz. Hocalarınızla iletişimi sorun, onlarla iletişim sıklıklarınızı, yöntemlerinizi alternatiflerinizi mutlaka detaylandırın.

Şimdiden Herkese Hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!