Radyoterapi Programının Sunduğu Fırsatlar Neler?

Radyoterapi

Radyoterapi programı üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2 yıllık ön lisans eğitimi veren geniş iş olanaklarına sahip bir program. Programdan başarılı bir şekilde mezun olan öğrencilere “Radyasyon Onkolojisi Teknikeri” unvanı veriliyor.

Radyoterapi programı nedir?

Radyoterapi, kanser hastalığının tedavisi için kullanılan bir yöntemdir. Radyoterapi programında kanser hastalığının teşhisi aşamasında bilgisayarlı tomografi çekerek hastanelerin onkoloji servislerinde hastalara ışın tedavisinin planlaması, uygulanması ve bilimsel araştırmaları yürütecek ve tedavi sırasında onkoloji uzmanı doktoruna yardım edecek sağlık profesyonelleri yetiştiriliyor.

Radyoterapi programını kimler tercih etmeli?

Radyoterapi programını tercih edecek adayların alana yönelik istekleri ve ilgileri olması gerekiyor. Bunun yanında bilimsel çalışmalar yapmayı seven, iletişim ve insan ilişkileri güçlü, ekip çalışmasına yatkın, dikkatli, özverili, analitik düşünebilen, yeniliklere ve teknolojik gelişmelere açık, öğrenmeyi ve araştırma yapmayı seven kişilerin tercih edebileceği bir alan.

Radyoterapi

 Radyoterapi programında alınan dersler nelerdir?

Radyoterapi programının ilk yılında Temel Anatomi ve Fizyoloji, Radyasyon Fiziği, Temel Matematik, Radyoterapiye Giriş, Radyoterapi Anatomisi, Temel Radyoloji, Radyobiyoloji, Klinik Set-Up Lar gibi temel dersler veriliyor. İkinci yani son yılda ise Tedavi Planlaması, Klinik Radyasyon Onkolojisi, Hasta Bakım Yöntemleri, İlk Yardım, Klinik Radyasyon Onkolojisi, Kalite Güvencesi ve Standartları, Meslek Etiği, Sağlık Hukuku dersleri öğretiliyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Radyoterapi programı okuyan öğrenciler son teknoloji laboratuvarlarda, son teknoloji aletlerle donatılan Radyolojik Uygulamalar Laboratuvarı sayesinde aldıkları eğitimi uygulama yaparak destekliyor. Öğrenciler, alanında uzman isimlerden edindikleri teorik bilgileri müfredatta bulunan zorunlu staj uygulaması pekiştirerek sektörel alanda deneyim kazanıyor.

Radyoterapi

Radyoterapi programının çalışma alanları nerelerdir?

Programdan mezun olan Radyoloji Onkolojisi Teknikerleri resmi ve özel hastanelerin, onkoloji klinikleri, özel onkoloji klinikleri ve özel teşhis merkezlerinde çalışma imkânı buluyor.

Radyoterapi DGS ile nerelere geçiş yapabiliyor?

Programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Hemşirelik ve Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümüne geçiş yapabiliyor.

Radyoterapi programının özel koşulu var mı?

Radyoloji programında özel koşul aranmıyor. Adayların TYT’de 150 barajını geçmeleri gerekiyor.


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)