Koronavirüs Hastası Öğrencilere YKS Kararı!

YKS

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları Sınavına hazırlanan adayların sınava giriş belgelerini erişime açması ardından sınava hazırlanan aday öğrencilerde de heyecan arttı. Adaylarda, bir yandan sınav heyecanı sürerken bir yanda da koronavirüs endişesi yaşıyor. ÖSYM, koronavirüs testi pozitif çıkan adayların sınava nasıl gireceği ile ilgili resmi web sitesi üzerinden duyuru yayımladı.

YKS

Covid-19 teşhisli öğrenciler yedek binada sınava girecek!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Covid-19 durumu olan adaylar tüm sınav merkezlerinde hazırlanan yedek binalarda ayrı salonlarda sınava alınacak.Covid-19 tanısı konulmuş adaylar, tedavisi tamamlanıp karantina sürecinde olan adaylar, Covid-19 vakası ile teması olup karantina sürecinde olan adaylar ve Covid-19 şüphesi olan adayların sınavdan önce bu durumlarını ÖSYM Başkanlığına iletmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki adaylar yedek sınav binalarında ayrı salonlara atanacak, yeni atandıkları bu binalarda ayrı salonlarda sınava girecekler, ilk atandıkları sınav binasına gitmeyecekler." İfadelerini kullandı.

ÖSYM, yayımladığı duyuruda; “27-28 Haziran 2020 tarihlerinde uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2020-YKS) girecek adaylardan;

  • Kesin Covid-19 tanısı olan adaylar
  • Kesin Covid-19 tanısı ile tedavisi tamamlanıp sonrasındaki karantina sürecinde olan adaylar
  • Kesin Covid-19 vakası ile temasından dolayı karantina sürecinde olan adaylar
  • Covid-19’u düşündürecek şikâyetleri olan adaylar
Başkanlığımız tarafından sınav merkezlerinde hazır bulundurulan Yedek Sınav Binalarında ayrı sınav salonlarında sınava alınacaklardır.” Dedi. ÖSYM, yayımladığı duyuruda belirtilen hususları taşıyan adayların, durumlarını ayrıntılı olarak anlatan Genel Amaçlı Dilekçe’yi doldurarak belgeleri ile birlikte yks2020@osym.gov.tr e-posta adresine göndermeleri gerekiyor.

ÖSYM’nin yayımladığı duyuruya linkten ulaşabilirsiniz: https://www.osym.gov.tr/TR,19370/covid-19-durumu-olan-2020-yks-adaylarinin-dikkatine--22062020.html 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)