Otopsi Yardımcılığı Mezunları Nerelerde Çalışabilir?

Otopsi Yardımcılığı

Otopsi Yardımcılığı programı, üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan 2 yıllık ön lisans eğitimi veren bir program. Geleceği parlak meslekler arasında gösterilen Otopsi Yardımcılığı programında Adli Tıp Uzmanları ile birlikte çalışacak elemanlar yetiştiriliyor. Programdan mezun olan öğrencilere “Otopsi Teknikeri” unvanı veriliyor.

Otopsi Yardımcılığı programı nedir?

Otopsi Yardımcılığı programında, adli tıp kurumlarında ve hastanelerin otopsi birimlerinde adli tıp uzmanıyla birlikte ceset ve dokularda yapılacak incelemeleri ve işlemleri gerçekleştirecek, adli vaka raporlarını yazacak, otopsi sonrası cesedi uygun bir şekilde kapatacak, örneklerin gönderilmesini en iyi şekilde yapacak yardımcı profesyoneller yetiştirilmesi hedefleniyor.

Otopsi Yardımcılığı programını kimler okumalı?

Otopsi Yardımcılığı programını tercih edecek adayların; programa ilgi duyması, yapacağı işi sevmesi çok bilimsel araştırmaya ilgi duyması çok önemli. Ayrıca adayların; temiz, titiz, soğukkanlı, sorumluluk duygusu gelişmiş, problem çözme yeteneğine sahip, iletişim becerileri kuvvetli, bilimsel araştırmayı seven ve yeniliklere açık kişiler olması gerekiyor.

Otopsi Yardımcılığı

Otopsi Yardımcılığı programında okutulan dersler nelerdir?

Otopsi Yardımcılığı programının 2 yıllık eğitiminde öğrencilere Anatomi, Fizyoloji, Adli Tıp, Otopsi, Sterilizasyon İlkleri, Tıbbi Dokümantasyon, Postmortem Örnek Alma, Sağlık Hizmetleri Yönetimi, Postmortem Görüntüleme, Hastane Otomasyonu, İlk Yardım, Beden Eğitimi ve Vücut Geliştirme dersleri veriliyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Otopsi Yardımcılığı okuyan öğrenciler son teknoloji araç gereçlerle donatılan Adli Bilimler Pratik Salonu sayesinde aldıkları teorik eğitimi uygulama imkânı buluyorlar. Öğrenciler, eğitim müfredatında bulunan zorunlu staj uygulaması ile de sektörel deneyim elde ediyor ve sahada çalışmaya hazır hale geliyor.

Otopsi Yardımcılığı

Otopsi Yardımcılığı mezunları nerelerde çalışıyor?

Otopsi Teknikerleri; resmi ve özel sektördeki hastanelerde, Adli Tıp Ana Bilim Dallarında, Adli Tıp Enstitüleri, Adli Tıp Kurum ve buna bağlı grup başkanlıkları, şube müdürlükleri ile adliyelerde otopsi yardımcıları olarak çalışabiliyor.

Otopsi Yardımcılığı DGS ile nerelere geçiş yapabiliyor?

Programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümüne geçiş yapabiliyor.

Otopsi Yardımcılığı programının özel koşulu var mı?

Otopsi Yardımcılığı programında özel koşul aranmıyor. Adayların TYT’de 150 barajını geçmeleri gerekiyor.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Otopsi Yardımcılığı programı hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)