Elektronörofizyoloji Programı Hangi İmkânları Sunuyor?
Elektronörofizyoloji programı, üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2 yıllık ön lisans eğitimi veren bir program. Programdan mezun olan öğrencilere “Elektronörofizyoloji Teknikeri” unvanı veriliyor.
Elektronörofizyoloji programı nedir?
Elektrofizyoloji programında, merkezi sinir sisteminde yer alan bilişsel ve davranışsal fonksiyonların analizi ve bu fonksiyonların bozulmasından kaynaklı olarak ortaya çıkan hastalıkların tanısı ve tedavisi için nörofizyoloji tekniklerini kullanarak uzman doktorlara yardımcı olacak alanında uzman teknikerlerin yetiştirilmesi hedefleniyor.Elektronörofizyoloji programını kimler okumalı?
Bu programı tercih edecek adayların fizik ve biyoloji dallarına ilgi duyan, iletişim ve insan ilişkileri güçlü, ekip çalışmasına yatkın, problem çözmeye odaklı, dikkatli, uygulama becerisine sahip, özverili, araştırma yapmayı seven kişiler olması gerekiyor.Elektronörofizyoloji programında alınan dersler neler?
Elektronörofizyoloji programında okuyan öğrenciler 2 yıllık ön lisans eğitiminde Temel Anatomi, Fizyoloji, Tıbbi Terminoloji, Temel Farmakoloji, Nörofizyolojik Cihaz ve Ekipmanları, Elektroensefalografi-EEG, Kognitif Nörofizyoloji, Nöroloji, Uyku EEG’si ve PSG, Sinir ve Kas Anatomisi, Biyofizik, Elektromiyografi-EMG, Duyusal Uyarılmış Potansiyeller, Klinik Elektronörofizyoloji Uygulamaları gibi teorik ve uygulamalı dersler alıyor.Üsküdar ÜniversitesiSağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Elektronörofizyoloji programında okuyan öğrenciler son teknoloji aletlerle donatılmış Elektronörofizyoloji Laboratuvarı sayesinde derste öğrendikleri bilgileri uygulama imkânı buluyor. Öğrenciler, alanında uzman isimlerden aldıkları eğitimi zorunlu staj uygulaması ile pekiştirerek sektörde deneyim kazanıyor, mesleğe hazır hale geliyor.
Elektronörofizyoloji programı mezunları nerelerde çalışıyor?
Elektronörofizyoloji programında mezun olan öğrenciler, kamu veya özel hastane ve polikliniklerin elektroensefalografi, uyarılma potansiyelleri ve uyku ünitelerinde, üniversitelerde yurt içi ve yurt dışı destekli yapılan bilimsel araştırmalarda Elektronörofizyoloji Teknisyeni olarak çalışabiliyor.Elektronörofizyoloji DGS ile nerelere geçiş yapabiliyor?
2 yıllık Elektronörofizyoloji programında okuyan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümlerine geçiş yapabiliyor.Elektronörofizyoloji programında özel koşul var mı?
Elektronörofizyoloji programında özel koşul aranmıyor. Adayların TYT’de 150 barajını geçmeleri gerekiyor.Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Elektronörofizyoloji Program Başkanı Öğr. Gör. Fatma Turan, Elektronörofizyoloji programı ve Elektronörofizyoloji Laboratuvarı ile ilgili merak edilenleri yanıtlıyor.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)