Biyomedikal Cihaz Teknikeri kimdir?
Biyomedikal Cihaz Teknolojileri programı, üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde 2 yıllık ön lisans eğitimi veren bir program. Biyomedikal Cihaz Teknolojileri programını başarı ile bitiren öğrencilere “Biyomedikal Cihaz Teknikeri” unvanı veriliyor.
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi nedir?
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programında, hastanelerde binlerce çeşidinin bulunduğu tıbbi cihaz ve sistemlerin tasarımı ve gelişimini yapacak, bu sistemlerin her geçen gün iyileştirilmesini sağlayacak ve bu alanda görev alacak teknik bilgi ve birikime sahip elemanların yetiştirilmesi amaçlanıyor.
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programını kimler tercih etmeli?
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programı fen bilimleri alanında başarılı olan, el becerisi iyi, ince işleri seven, makine ve aletlere ilgi duyan ve bunların tamir işlemlerine meraklı, ekip çalışmasına yatkın adayların tercih edebileceği bir program.
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programında hangi dersler okutuluyor?
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programının 2 yıllık ön lisans eğitiminde, öğrencilere teorik derslerin yanında uygulamalı dersler de veriliyor. Eğitimde; Biyomedikal Teknolojisine Giriş, Devre Analizi, Elektronik Ölçme Tekniği ve İş Güvenliği, Temel Anatomi ve Fizyoloji, Temel Matematik, Biyokimya, Biyomedikalde Matematik, Yaşam Destek ve Ameliyathane Cihazları, Tıbbi Tahlil ve Laboratuvar Cihazları, Tıbbi Görüntüleme Cihazları, Kalibrasyon gibi teknik dersler okutuluyor. Bunun yanında ikinci sınıfta uygulamalı olarak Mesleki Uygulama dersleri de yer alıyor.
Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Biyomedikal Cihaz Teknolojileri programını okuyan öğrencilere, alanında uzman isimlerden teorik eğitim ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Biyomedikal Cihaz Teknolojileri programında okuyan öğrenciler üniversite bünyesinde bulunan Biyomedikal Teknoloji Laboratuvarı sayesinde teorik bilgilerini uygulayabiliyor. Öğrenciler, zorunlu yaz stajı sayesinde edindikleri bilgileri sektörel alana taşıyor böylelikle deneyim kazanıyor.
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programı mezunları nerelerde çalışıyor?
Mezun öğrenciler devlet veya özel hastanelerde, laboratuvarlarda, dispanserlerde, tıbbi cihaz üretimi yapan fabrikalarda, tıp cihazları tamir ve bakım atölyelerinde veya servislerinde çalışabilir.
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programının özel koşulu var mı?
Biyomedikal Cihaz Teknolojileri programında herhangi bir özel koşul aranmamaktadır. Adayların, TYT’ de 150 barajını geçmeleri gerekiyor.
Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Eyser Kılıç Boz, Biyomedikal Teknoloji Laboratuvarı ile ilgili paylaşımlarda bulundu.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)