Bilgisayar Mühendisliği bölümü ve avantajları…



Bilgisayar Mühendisliği, üniversitelerin 4 yıllık lisans fakülteleri bünyesinde eğitim veriyor. Aday öğrencilerin, sayısal puan türü ile tercih edebileceği bilgisayar mühendisliği bölümü, iş olanağı yüksek bölümler arasında yer alıyor.

Bilgisayar Mühendisi kimdir?
 
Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitiren öğrencilere, bilgisayar mühendisi unvanı veriliyor. Bölümde öğrencilere bilgisayar donanımı, bilgisayar ekipmanlarının araştırılması, tasarlanması, geliştirilmesi gibi eğitimlerinin yanı sıra yazılım, programlama, algoritma, veri tabanı gibi konularda öğretiliyor. Böylelikle alanında uzman, donanımlı ve nitelikli bilgisayar mühendisleri yetişiyor.

Bilgisayar Mühendisliği bölümünün avantajları neler? 

Teknolojinin gelişmesi insanın gündelik birçok ihtiyacını bilgisayarlar yolu ile yapmasına olanak tanıyor. Bu bağlamda Bilgisayar Mühendisliği bölümü de öğrencilere yeni birçok avantaj sunuyor. Bilgisayar Mühendisliği bölümünü, teknolojik gelişmelere meraklı, analitik düşünme kabiliyetine sahip, detay odaklı çalışmayı seven, ekip çalışmasına yatkın, mesleki yenilikleri öğrenmeye istekli, yeniliklere ve gelişime açık adayların tercih edebileceği bir alan.



Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okutulan dersler neler?

Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğrencilere alanı ile ilgili birçok teorik ders veriliyor. Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri İngilizce eğitim görüyor. Teorik eğitim alan öğrenciler iki tane yaz stajı yaparak edindikleri teorik bilgiyi uygulama imkânı buluyor. Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri, ERASMUS öğrenci değişim programı sayesinde başka ülkede eğitimlerine devam edebiliyor hatta stajlarını dahi başka ülkede yapabiliyor.  

Bilgisayar Mühendisliği bölümünün çalışma alanları neler?
 
Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan adaylar, pek çok kurumda ve alanda çalışabilir. Mezunlar her sektörün bilgi teknolojileri departmanında çalışabilir, sağlık bilişimi, yazılım uzmanlığı, robotik, sistem mühendisliği, veri tabanı yöneticiliği, donanım/elektronik, web tasarımı ve programcılığı gibi gelecek vadeden birçok alanda istihdam olanağı bulabilir. Bölümden mezun olan adaylar, gerekli eğitimi aldıktan sonra üniversitelerde akademisyen olarak da çalışabilir.
 
Bilgisayar Mühendisliği bölümünün özel koşulu var mı?
 
Öğrencilerin Bilgisayar Mühendisliği bölümünü tercih edebilmesi için Alan Yeterlilik Testi sınavında baraj sıralamasına uyması gerek. Buna göre aday öğrencinin AYT’ de en düşük 300 bininci kişi olması ve sayısal puan türünde yeterli puanı alması gerekiyor.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi Utku Alavanda, bölümü ile ilgili merak edilen soruları yanıtlıyor.


 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)