Aday Üsküdar | Üniversitemizle ilgili tüm merak ettiklerin için uskudar.edu.tr/aday

Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile Üsküdar Üniversitesi, Sağlık Bilişimi Odaklı Uzmanlar yetiştiriyor ve alanında dikkat çekiyor.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Nedir?

Bilgisayar Mühendisliği, doğrudan veya dolaylı olarak bilim, teknoloji, mühendislik, sağlık bilişimi ve sanat olmak üzere pek çok akademik ve sektörel alanı etkileyerek hızla gelişen bir disiplindir.

Bilgisayar Mühendisi Ne İş Yapar?

Bilgisayar mühendisi, bilgisayar sistem ve bileşenlerini tasarlar, geliştirir ve optimize eder. Bilgisayar mühendisliği bölümünde edindiği teorik ve pratik bilgiler doğrultusunda, mezunlarımız bilgisayarı oluşturan çipler, devreler, sensörler, kartlar, işlemciler, sürücüler, klavye, modem ve yazıcılar gibi donanım ve ekipmanlarının tasarlanması, geliştirilmesi ve test edilmesi ile ilgilenir. Bu amaçla bilgisayar sistemlerini düzenli olarak donanım testleri ile kontrol etmek, yeni ve yeniden yapılandırılmış anakartlar için doğrulama testi yapmak, bakım faaliyetleri ile bilgisayarların donanımsal sorunlarını çözmek, yazılım geliştirme ekipleri ile iş birliği içerisinde çalışmak, ağ ve internet tabanlı uygulamalar için teknik destek sağlamak, gerekli hallerde yedek donanım temin etmek gibi işleri üstlenir.

Bilgisayar Mühendisliği Alanında Nitelikli Eğitim

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile Üsküdar Üniversitesi, öğretim üyeleri ve öğrencilerinin, teknolojik, tıbbi ve sosyal sorunların çözülmesinde ve farklı disiplinlerdeki uygulama alanlarında yenilikçi araştırma anlayışını teşvik etmeyi ve nitelikli eğitim olanakları sunmayı hedeflemektedir.

Bu hedefler doğrultusunda,öğrencilerimizin dört yıllık lisans eğitimleri boyunca müfredat çerçevesinde aldıkları derslerin uygulamalarının da en verimli şekilde gerçekleştirilmesine odaklanmaktadır. İkinci dönemde Introduction to Algorithms and Programming dersleriyle başlayan uygulamalı eğitim süreçleri, eğitmenin birebir ilgilenebilmesi için ortalama 40 kişilik gruplarla Mac Laboratuvarı'nda ya da Bilgisayar Laboratuvarı'nda gerçekleştirilmektedir. İlerleyen dönemlerde Data Structures, Object Oriented Programming, Database Management Systems gibi dersler de aynı şekilde yürütülmektedir. Öğrencilerimizin donanım alanında bilgi sahibi olmalarını sağlayan Logic Circuits, Electronic Circuits, Microprocessors gibi dersler ise kullanılan ekipmanlara göre Sayısal Sistemler Laboratuvarı'nda ya da Elektronik Devreler Laboratuvarı'nda planlanmaktadır.

Kullanılan Laboratuvarlar
1)Mac Laboratuvarı
2)Bilgisayar Laboratuvarı
3)Sayısal Sistemler Laboratuvarı
4)Elektronik Devreler Laboratuvarı
5)Fizik Laboratuvarı

Bilgisayar Mühendisliği Program İçeriği

Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün eğitim öğretim programı, sektördeki gelişmeleri takip ederek sürekli olarak iyileştirilmekte ve yenilenmektedir. Bu içerik uluslararası kaynaklarla desteklenmektedir.


Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Alınan Dersler Nelerdir?

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde Üsküdar Üniversitesi, öğrencilere ders müfredatının %25’ini aşan oranlarda seçmeli ders imkânı sunmaktadır. Bölümdeki derslerin yanı sıra “alan seçmeli” (fakülte içerisindeki diğer bölümlerden seçebilecekleri dersler), “sosyal seçmeli” (diğer fakültelerden seçebilecekleri dersler) ve “ikinci yabancı dil seçmeli” dersler (İspanyolca, Almanca, Çince, Rusça, Arapça) alabilen öğrenciler, farklı alanlardan dersler sayesinde disiplinler arası çalışma fırsatı bulmaktadır.

Bilgisayar Mühendisliği, Uygulama ve Staj Olanakları

Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri, ders içi projeler ve 4. sınıfta iki dönem boyunca hazırladıkları bitirme projeleri ile akademik bilgilerini pekiştirme olanağına sahip olmaktadır. Öğrenciler akademik birikimin yanı sıra donanım ve yazılım alanlarında iki adet yaz stajı yaparak sektörde tecrübe kazanabilmektedir.

Üsküdar Üniversitesinin ERASMUS olanakları sayesinde öğrenciler, başka bir ülkede eğitim alabilirken; diledikleri ülkede yaz stajı yapma imkânına sahip olmaktadır. Detaylı ders planları ve içerikleri ilgili sayfalardan incelenebilir. Eğitim süresi bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç 4 yıldır. Eğitim dili İngilizcedir.

Bilgisayar Mühendisliği Mezunlarının Çalışma Alanları Nelerdir?   

Teknolojideki gelişmeler doğrultusunda Bilgisayar Mühendisliği bilim dalında farklı uzmanlık alanları ortaya çıkmaktadır. Genel olarak bu alanlar şu başlıklar halinde incelenebilir; sağlık bilişimi, yazılım uzmanlığı, robotik, sistem mühendisliği, veri tabanı yöneticiliği, Ar-Ge, adli bilişim ve siber güvenlik, donanım/elektronik, web tasarımı ve programcılığı, çoklu ortam (Multimedya), akademik kariyer. Bilgisayar Mühendisliği programının pek çok alanda ve kurumda uygulama alanı bulunmaktadır ve mezunlar her sektörün bilgi teknolojileri ile ilgili birimlerinde mühendis ve yönetici olarak çalışabilmektedir.

Bilgisayar Mühendisinde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Tüm mühendislik dallarında olduğu gibi bilgisayar mühendisleri de analitik düşünebilme yeteneğine sahip olmalıdır. Bir ekip çalışmasının parçası olacağı için diğer insanlar ile iletişimini kuvvetlendirmelidir. Her an yeni teknolojilerin keşfedildiği ve kullanılmaya başlandığı bir sektörde çalıştığı için kendini geliştirmeye açık olmalıdır. Bu amaçla İngilizceyi dünyayı ve mesleki gelişmeleri takip edecek kadar iyi bilmelidir. Bilgisayar mühendislerinin anlama yeteneği kuvvetli olmalı, merak etmeli, sorumluluk sahibi olmalıdır. Ayrıca tüm bunlara ek olarak bilgisayar mühendisleri sabırlı olmalıdır.

Bilgisayar Mühendisliğini İngilizce Okumanın Avantajları Nelerdir?

Mühendislik evrensel bir meslektir. Tüm dünyada benzer sorunlar, benzer çözümler geliştirilerek çözülür. Bu dünyaya dahil olmanın tek yolu da yabancı dil bilmektir. Üsküdar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) Bölümü, öğrencilerinin İngilizce yazabilmesini, okuyabilmesini ve konuşabilmesini hedefler. Böylece mezunlarımız sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde özgürce çalışma fırsatı bulabilecektir. Türkiye’de çalışacak olan mezunlarımızın büyük kurumsal şirketlerde çalışmak için kendilerinden beklenen İngilizce bilmek şartını yerine getirmeleri aldıkları eğitim ile mümkün olacaktır. Meslektaşları arasında birkaç adım öne çıkmayı sağlayacak olan İngilizce eğitim, kariyer basamaklarını hızla yükselmeyi ve daha yüksek ücretler ile çalışmayı sağlayacaktır.

Üsküdar Üniversitesi’nde Öğrenci Değişim Programları İmkanları Nelerdir?

Üsküdar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) Bölümü öğrencileri, Erasmus Programı kapsamında Avrupa’daki anlaşmalı üniversitelere veya kabul aldıkları firmaya staja gidebilirler. Ayrıca Avrupa’da eğitim gördükleri dönem için AB Komisyonundan mali destek fonuna hak kazanmaktadırlar. Üniversitemizin yürütücü koordinatörlüğü görevini üstlendiği Erasmus Avrupa Staj Konsorsiyumu ile ülkemizin önde gelen Üniversite ve Sivil Toplum kuruluşları ile iş birliği yapılarak Üsküdar Üniversitesi öğrencilerine yurt dışında ek kontenjan ile staj imkânları sağlanmaktadır. Üniversitemiz bölümlerinin Almanya, İtalya, İspanya, Hollanda ve İskandinav ülkelerinin de yer aldığı 24 farklı Avrupa Birliği ülkesinden toplam 432 Erasmus bölüm anlaşması bulunmaktadır. Üsküdar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) Bölümü öğrencileri gerçekleştirecekleri öğrenim faaliyeti boyunca 4 ay 15 güne kadar mali destek alır. Öğrencilerimiz öğrenim ve staj faaliyetlerinden toplamda 12 aya kadar faydalanabilmektedir. Öğrencilerimiz Erasmus programından ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programları boyunca ayrı ayrı 12 ay faydalanabilirler.

Ayrıca  yazılım mühendisliği bölümünü de incelemek isteyebilirsiniz.

BölümPuan Türü2023 KONTENJAN2022 ÖSYS Taban Puanı2022 ÖSYS Başarı Sırası
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) (ÜCRETLİ)SAY20312.96682256272
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) (BURSLU)SAY12470.7028239095
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) (%50 İNDİRİMLİ)SAY56381.01282128997


Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) Bölümü, Taban Puanları
Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!