Kimler Tıp Fakültesi Okumalı?

Tıp Fakültesi

Tıp Fakültesi Türkiye’de öğrencilerin en çok tercih etmek istediği bölümler arasında. Tercih edilen bu bölümde adaylara 6 yıllık eğitim veriliyor. Tıp fakültesi sayısal puan türü ile öğrencilerin tercih edebileceği bir bölüm olurken bir tıp öğrencisinde kimi özellikleri taşıması gerekiyor…

Tıp Fakültesini kimler tercih etmeli?

Ufak bir hatanın dahi kabul edilmediği bu alanda eğitim almak isteyen kişilerin dikkatli, özverili, sabırlı, sorumluluk sahibi, çalışkan, yeniliklere açık, öğrenmeyi ve okumayı seven, çalışmaktan zevk alan, ekip çalışmasına uygun, iletişim becerilerinin ve insanlarla olan ilişkilerinin çok güçlü olması gerekiyor. Tıp bölümü biyofizik, tıp tarihi, tıbbı beceri ve ilk yardım, tıp eğitimi gibi derslere ilgi duyan, analitik düşünme becerisine sahip adayların tercih edebileceği bir bölüm.

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi

Tıp Fakültesinde alınan dersler neler?


İlk iki veya üç yıllık eğitimi klinik öncesi eğitim olan tıp bölümünde okutulan dersler ağırlıkla hekimliğin temelini oluşturan teorik temelli dersler. Bu dersler; anatomi, biyoloji, fizik ve kimya alanlarının alt dallarını içeren derslerdir. Bu bölümde dersler ağırlıklı olarak pratiğe, klinik ve laboratuvar ortamında yapılan derslere dayanıyor. Öğrenciler altı yıllık eğitim süresi boyunca genel cerrahi, iç hastalıklar, kardiyoloji, kalp damar cerrahisi, çocuk sağlığı ve hastalıkları, enfeksiyon hastalıklarına dair dersler alıyor. Bunun yanı sıra modern tıp eğitimine katkı sağlamak için Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine üç farklı alanda eğitim veriyor.

Bu alanlar; Cerrahi Tıp Bilimleri, Dâhili Tıp Bilimleri ve Temel Tıp Bilimleri olarak belirlendi. Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesinin eğitim dili Türkçe ve eğitim modeli olarak “Hibrit Sistem” seçildi. Hibrit sistem ile eski ile yeninin olumlu özellikleri, verilen eğitimle birleştirilip geleceğin hekimlerini en iyi öğrenme yöntemleri ve materyalleri ile buluşturulması amaçlanıyor.

Tıp Fakültesi

Tıp Fakültesi mezunları ne iş yapar?

Tıp programında en yaygın biçimde hekim yetiştirilir. Bilgili, donanımlı, dürüst, çalışkan mesleki değerlerine ve geleneklerine bağlı, toplum yararını gözeten, ülkesine ve insanlığa hizmeti amaçlayan, kendini eğitebilen, bilimin ilerlemesine katkı sağlayabilecek hekimler yetiştirmeyi amaçlıyor. Bölümden mezun olan öğrenciler, 2 yıllık zorunlu hizmet için pratisyen hekim olarak işe başlıyor. Tıpta Uzmanlık Sınavına (TUS) girdikten sonra istedikleri alanda uzmanlaşabilirler.

Tıp Fakültesi mezunlarının çalışma alanları neler?

Mezun olduktan sonra pratisyen hekimler, aile ve toplum sağlığı merkezlerinde, acil servisler, acil yardım istasyonları, kurum ve iş yeri hekimliklerinde hekim ve yönetici olarak çalışabilir. Ayrıca tıp fakültesi mezunları Tıpta Uzmanlık Sınavını kazanıp bir alanda uzmanlık aldıktan sonra kamu ve özel hastanelerde çalışabilir ya da muayenehanede açabilir.

Tıp Fakültesinde özel koşul var mı?

Tıp bölümünü tercih etmek isteyen adayların sayısal puan türünde en düşük 50 bininci sıralamada olmaları gerekiyor.

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Tıp Fakültesi ile ilgili merak edilen soruları yanıtlıyor.



 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)