Uzbay, 40 yıl önce öğrencisi olduğu okulunda konferans verdi

Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı, Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Eczacılık Öğrencileri Birliğinin düzenlediği etkinliğe konuk oldu. Uzbay, 40 yıl önce öğrencisi olduğu İstanbul Üniversitesi öğrencilerine ‘Hazdan Bağımlılığa’ konusunda konferans verdi.

Eczacılık Fakültesi A Küçük Amfide gerçekleşen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

İnsan neden bağımlı olur?

İnsan neden bağımlı olur sorusuna yanıt veren Uzbay, haz veren şeylerin pekiştirici ve tekrarlama eğiliminde olduğunu dile getirdi.

İnsanın zaaflarını yönetmek zorunda olduğunu, zaafların aynı zamanda insanın zayıf noktası olduğunu ve hayatta kalma ihtimalini düşürdüğünü bunun sonucunda çevreyle adaptasyonuyla ilgili sıkıntıların çıkabileceğini belirtti.

Etkinlik sonrası Prof. Dr. Tayfun Uzbay’a plaket takdim edildi.

Okurlarının kitaplarını da imzalayan Uzbay, okurlarıyla sohbet de etti.

Program toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi.