Üsküdar’da oyun geliştirme çalışmaları yapıldı

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Kulübü Direktörlüğü ile Dijital Oyun Kulübü Global Game Jam 2020 TURKEY kapsamında oyun geliştirme etkinliği düzenledi.

Çarşı Yerleşkede Emir Nebi 2 Salonunda gerçekleşen etkinliğe katılımcıları yoğun ilgi gösterdi.

“Dünya genelindeki en büyük oyun geliştirme organizasyonu”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Dijital Oyun Geliştirme Kulübü Başkanı Burak Patat Global Game Jam etkinliği ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Global Game Jam’in dünya genelindeki en büyük oyun geliştirme organizasyonu olduğunu belirten Palat, “Global Game Jam, Eğitim Odak Grubunun yönlendirmesiyle ortaya çıktı. Tüm dünyada eş zamanlı gerçekleştirilen bir oyun geliştirme etkinliği ayrıca Dünya’da oyun geliştirilmesi amacı ile birçok öğrenciyi, profesyoneli ve akademisyeni bir araya getiren bir etkinlik” şeklinde konuştu.

Keyifli anların yaşandığı etkinlik 48 saat devam etti. Katılımcılar etkinlikte oyun geliştirme çalışmaları yaptı.