Kız Kulesi Buluşmalarında “Etik Değerler” konuşuldu



Üsküdar Üniversitesinin düzenlediği Kız Kulesi Buluşmaları programı, Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka koordinatörlüğünde gerçekleşti. Programa konuşmacı olarak Etik Değerler Merkezi Kurucu Onursal Başkanı Bülent Şenver katıldı.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke İcadiye Toplantı Salonunda gerçekleşen programa Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da katıldı. Programın moderatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Prof. Dr. Nazif Gürdoğan üstlendi.



Bülent Şenver: “Etik davranıp başarısız olmayı tercih ederim” 

Gençleri yetiştirmenin hepimizin sorumluluğu olduğunu dile getiren Şenver, etik olmadan kısa vadede kazanç sağlanabileceği ama uzun vadede başarı sürdürülemeyeceğini belirtti. Şenver sürdürülebilir bir başarı için etikten şaşılmaması gerektiğini vurguladı. Şenver, “Etiksizlikle başarıya ulaşacağıma etik davranıp başarısız olmayı tercih ederim. Ben bu felsefe ile görev yaptım ve faydalarını gördüm” şeklinde konuştu.

Bülent Şenver: Etik olarak çabuk para kazanılamıyor”

Bülent Şenver iş hayatında edindiği tecrübeler ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Şenver, “İki tip iş adamı gördüm; bir önce para diyenler, bir de önce itibar diyenler. Önce para diyenler etik dışı davranmaya başlıyorlar çünkü etik olarak çabuk para kazanılamıyor, etik dışı bir şey yapmanız lazım. İtibar diyenler çabuk para kazanamadı ama para yavaş yavaş olsa bile kendiliğinden geldi.” dedi. Şenver, paranın etik olmayan yönden kazanılmaması gerektiğinin altını çizdi.



Bülent Şenver: “Etik kurallara uyarak para kazananlar el üstünde tutulmuyor”

Şenver, etik konusunda çocuklara örnek olunması gerektiğini vurguladı. Şenver, “Basın çok yanlış konulara yer veriyor, etik olmayarak para kazanan insanları her yerde gösteriyorlar, gençlerde bunları rol model alıyor. Etik kurallara uyarak para kazananlar el üstünde tutulmuyor eğer onlar el üstünde tutulursa gençler farklı düşünür. Çocuklar bize bakarak her şeyi öğreniyorlar bu nedenler çocuğa etik ol dediğimizde önce ebeveynlerin çocuğa örnek olması gerek” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Nazif Gürdoğan: “Etik mecburi istikamet olmalı” 

Gece ve gündüz farkının kalmadığı bir dünya olduğunu söyleyen Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, bu dünyada herkesin dürüst olması gerektiğinin altını çizdi. Mevlana’nın “Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol” sözüne değinen Gürdoğan, hiçbir şeyi gizlemenin mümkün olmadığını, bu yüzden etiğin mecburi istikamet olması gerektiğini dile getirdi.

Program toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)