Depremin duygusal izleri kitaplaştırıldı…
Daha önce de uzun yıllar NPİSTANBUL Hastanesinde görev yapan Uzm. Psk. Necmettin Gürsoy, deprem sonrası yaşanan travmaları kitaplaştırdı. Gürsoy, depremzedelerle görüşmelerden oluşan “Bize Her Şey Onu Hatırlatıyor” isimli kitabını Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a hediye etti. Özellikle deprem bölgesinde çalışan ve yaşayan kişilerin her gün ve her an o anı hatırladıklarından bahseden Gürsoy, bu amaçla yaşanılan ve paylaşılanlarla toplumsal bir bellek oluşturulabileceğine dikkat çekti. Yaşanılan olayların hatırlanması ve ifade edilmesinin çok zor olsa da kaydetmenin ve yarınlara not düşebilmenin bir o kadar değerli olduğunun altını çizen Gürsoy, aynı zamanda duygusal olarak bir duygu boşalımı, rahatlama ve hafifleme de olacağına değindi.
Uzm. Psk. Necmettin Gürsoy, “Bize Her Şey Onu Hatırlatıyor” adlı kitabını Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a hediye etti.
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde yıkıcı sonuçlara neden olan asrın felaketinin ardından Uzm. Psk. Necmettin Gürsoy, depremin ardından depremzedelerle görüşmelerini kitaplaştırdı.
Yaşanılan travmaları kaleme aldığı kitabında Gürsoy, duygu ve düşüncelerin ifade edilmesini oldukça önemsediklerinden ve o amaçla bu çalışmayı yaptıklarından bahsetti.
Gürsoy: “Bu çalışmayı depremde hayatını kaybedenlerin anısına ithaf ediyorum”
Uzm. Psk. Necmettin Gürsoy, Prof. Dr. Nevzat Tarhan için imzaladığı kitabına, “Bu çalışmayı 06 Şubat 2023 yılında meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin anısına ithaf ediyorum. Ruhları şad, makamları cennet olsun. Saygılarımla.” notunu düştü.
Kitabın önsözünde:
“İnsanlık tarihi yıkımlarla ve felaketlerle dolu olduğu kadar yeniden inşalar ve çabalarla doludur. 6 Şubat gecesi hepimiz büyük bir felaketle uyandık. Büyük bir deprem oldu ve yakınlarımızı kaybettik. Evlerimiz yıkıldı, büyük dramlar yaşadık…
Kapaktaki başlık, “Her Şey Onu Hatırlatıyor” bu bir şarkı sözü. Hep bunu âşık olanlar yaşardı sanıyorduk… Ama bu depremde gördük ki aynı şeyleri bizlerde yaşıyoruz… Özellikle deprem bölgesinde çalışan ve yaşayan kişiler her gün ve her an o anı hatırlıyorlar… Bu amaçla yaşadıklarımızı ve paylaşımlarımızla toplumsal bir bellek oluşturabiliriz. Bu yüzden duygu ve düşünceleri ifade edilmesini oldukça önemsiyoruz ve bizim için çok kıymet arz ediyor. Hepimiz için tanık olduklarımız ve yaşadıklarımızı hatırlamak ve ifade etmek çok zor olsa da kaydetmek ve yarınlara not düşebilmek bir o kadar anlamlı ihtiyaçtır ve değerlidir… Aynı zamanda duygusal olarak bir duygu boşalımı, rahatlama ve hafifleme de olacaktır… Bu çalışmayı bu amaçla yaptık.” yer alıyor.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)