Yapı işlerinde yüksekte güvenli çalışma ele alındı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.57914

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı tarafından “Yapı İşlerinde Yüksekte Güvenli Çalışma” etkinliği düzenlendi. Yüksekte çalışma güvenliğinin öneminin ele alındığı etkinlikte hem teknik hem de pratik bilginin gerekli olduğu vurgulandı. Bu bilgilerin yanı sıra iletişim becerilerinin de önemine dikkat çekildi.  

Etkinlik, Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Yuşa Amfide düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe CCIS Turkey B sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Emre Şengün ve Alımak Group B sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Oğuzhan Çakır konuk oldu.

Etkinliğinin moderatörlüğünü ise Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kağan üstlendi. 

Oğuzhan Çakır: “Yüksekte çalışma hem teknik bilgi hem de pratik eğitim gerektiriyor”

İş Güvenliği Uzmanı Oğuzhan Çakır, yüksekte çalışma güvenliğinin önemine dikkat çekti. Çakır; “Üniversitelerde yüksekte çalışma konusunda ayrı bir ön lisans bölümü açılmalı. Çünkü bu alan hem teknik bilgi hem de pratik eğitim gerektiriyor.” dedi.

Çakır, toplumda bu konunun yeterince ciddiye alınmadığını ifade ederek; “Karadeniz’de fındık toplayan insanlar için 3 metre yüksek sayılmaz ama bu düşünce çok tehlikeli. Her yükseklik dikkat ve önlem gerektirir.” şeklinde konuştu. 

Öğrencilere yüksekte çalışmanın risklerini ve alınması gereken önlemleri detaylı bir şekilde aktaran Çakır, bu konuda farkındalığın artması gerektiğini vurguladı.

Emre Şengün: “Teknik bilgi kadar güçlü bir iletişim becerisine de ihtiyaç var”

İş Güvenliği Uzmanı Emre Şengün, yüksekte çalışma güvenliği konusunun önemini vurguladı. Şengün, bu konunun akademik olarak ele alınması ve eğitim programlarında daha fazla yer bulması gerektiğini ifade etti.

“İş güvenliği uzmanlığında teknik bilgi kadar güçlü bir iletişim becerisine de ihtiyaç var” diyen Şengün bu meslekte ikna etmenin, karşılıklı diyaloğun ve etkili bir iletişim kurmanın hayati önem taşıdığını vurguladı. Şengün, “İnsanlara doğru güvenlik önlemlerini benimsetmek ve uygulamalarını sağlamak yalnızca kurallar koymakla değil, bu kuralları neden uygulamaları gerektiğini anlatabilmekle mümkün.” dedi.

Şengün, iş güvenliği uzmanlarının yalnızca teknik uzmanlar değil, aynı zamanda birer rehber ve iletişim köprüsü olduklarını da dile getirdi. 

Düzenlenen etkinlik katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildikten sonra sona erdi. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)