Üsküdar Üniversitesi Bilim Olimpiyatları Yaz Kampına ev sahipliği yaptı
Üsküdar Üniversitesi, Bilim Olimpiyatları Yaz Kampı öğrencilerini Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke dersliklerinde ağırladı. Bilim Olimpiyatları kapsamında yaz dönemi derslerine Üsküdar Üniversitesi’nde devam eden öğrenciler, Çarşı Yerleşke bahçesinde güzel havanın tadını çıkarttı. Proje hakkında konuşan Öğretmen Murat Yoğurtçu ise Olimpiyatlara katılmaya hak kazanan öğrencilerin süreç boyunca kat ettikleri yol hakkında açıklamalarda bulundu.
’’Proje bakanlık tarafından ulusal bir proje olarak takip ediliyor’’
Projenin temel bilimlerle ilgili farklılık oluşturma amacına dikkat çeken Bilim Olimpiyatları’ndan Murat Yoğurtçu, diğer amaçlarının ise üstün yetenekli çocukları keşfetmek olduğunun altını çizdi. Yoğurtçu; “Temel Fikirlerden Temel Fikirlere başlıklı bir proje yürütüyoruz. Süleyman Akarsu hocamla beraber 2015 yılında başladık. Bu proje Bilim Olimpiyatları eksenli bir proje olmasına rağmen aslında temel bilimlerle ilgili farklılık oluşturma amacı güden bir projedir. Proje kapsamında Bilim Olimpiyatları eğitimleri yapıyoruz, öğrencileri sınavla seçip daha sonra ilçe ve merkez gruplarımıza hafta sonları matematik, bilgisayar ve fizik alanlarında eğitimler veriyoruz. Amacımız üstün yetenekli çocukları keşfetmek ve onların üniversite hayatına gitmeden önce okulda karşılanmayan akademik ihtiyaçlarını karşılamaktır. Proje bakanlık tarafından ulusal bir proje olarak takip ediliyor. Önümüzdeki yıllarda Türkiye geneline online eğitimle açılmayı hedefliyoruz. İstanbul Bilim Olimpiyatlarını ulusal seviyede ve daha sonra uluslararası platforma taşımakta hedeflerimiz arasında.’’ şeklinde konuştu.
“Madalya almış bir öğrencinin kardeşini de sınavsız alıyoruz’’
Bilim Olimpiyatlarına katılmanın şartları hakkında konuşan Murat Yoğurtçu; “Öğrencileri seçerken 4 kriterimiz var. İlk olarak İstanbul Bilim Olimpiyatlarını kullanıyor ve yaptığımız yarışmayla öğrenci seçiyoruz. İkinci olarak TÜBİTAK’ın yarışmasından İstanbul Bilim Olimpiyatları yarışmasına girmemiş olsa bile TÜBİTAK’ın 1. Aşamasını geçen öğrencileri alıyoruz. Bir diğer kriter olarak olimpiyat alanında çalışan hocaların referansını kullanıyoruz. Son olarak genetik referans alıyoruz. Genetik referans ne demek? Madalya almış bir öğrencinin kardeşi varsa onun kardeşini de sınavsız alıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)