IV. Uluslararası Tasavvuf Araştırmaları Yaz Okulu başlıyor…

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenecek IV. Uluslararası Tasavvuf Araştırmaları Yaz Okulu, 20-28 Temmuz 2022 tarihlerinde yapılacaktır. Yüz yüze veya çevrimiçi (uzaktan online) katılım imkânı sunacak yaz okulu programına Sufi Corner ve Kerim Vakfı destek verecek. Yaz okulunda yurt dışından dünyaca tanınmış alanında profesör ve uzmanlardan Carl W. Ernst, James Morris, Mohammed Rustom, Bruce Lawrence, miriam cooke, Stephen Hirtenstein da ders verecek.

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü tarafından 20-28 Temmuz 2022 tarihlerinde düzenlenecek yaz okulunda yurt dışından ve Ü. Ü. Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünden alanında uzman isimler ders verecek.

Yurt dışından önemli isimler katkıda bulunacak

Yaz okulunda Boston College Dini Etütler Profesörü James Morris, “Mânevî Hakikati Keşif: İbn Arabi’ye göre Tecrübe ve İdrak Etkileşimi”; ABD Chapel Hill Kuzey Karolayna Üniversitesi Dini Etütler Bölümü’nden Carl W. Ernst, “Tasavvuf Araştırmalarında Yöntem ve Sufi Metinlerinde Alıntı ve Kinâyeler: Ömer ibn Said Örneği”; Carleton Üniversitesi Dinî Etütler Profesörü Mohammed Rustom, “Aynü’l-Kudat’a göre Hakikatin Özü: Tasavvufun Felsefesine Bir Savunma”; Duke Üniversitesi Din Çalışmaları Nancy and Jeffrey Marcus Beşerî İlimler Seçkin Profesörü Bruce B. Lawrence, “Tasavvufta Berzah Mantığı: Osmanlı Türkiye’sinden Günümüz İran’ına Mimârî Harikalar” , Duke Üniversitesinden Prof. Dr. miriam cooke Kitâbü’l-Vecd ve’t-Tevâcüd, Kyoto Üniversitesinden Prof. Dr. Yasushi Tonaga “Japonya’da Tasavvuf Araştırmaları” ve Oxford İbn Arabi Society’den Stephen Hirtenstein “Kitapların Kitabı: İbn Arabi’nin Fihrist’ine Eğitici Bir Tasavvufî Eser Olarak Yaklaşmak” konulu sunumlarıyla katılacak.

Üsküdar Üniversitesi’nden uzmanlar ve araştırmacılar katılacak

Yaz okulunda Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü’nden Prof. Dr. Emine Yeniterzi, “Tasavvufî Türk Edebiyatında Mazmun”, Prof. Dr. Reşat Öngören, “Osmanlı Tasavvuf Düşüncesinin Kaynakları” ve aynı zamnada IRCICA Genel Direktörü Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç “İbn Arabi'nin Osmanlı Takipçileri” konulu dersler verecek.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Cemalnur Sargut Edeb: Ahlâkî Prensipler, Dr. Öğr. Üyesi Cangüzel Güner Zülfikar “Tasavvuf Araştırmalarında Yöntem ve Yaklaşım”, Dr. Öğr. Üyesi Dilek Güldütuna “Tasavvufta Annelik Kavramı ve Sâmiha Ayverdi, Dr. Öğr. Üyesi Omneya Ayad “İbn Arabi Düşüncesinde Cemâl ve Celâl” ve Dr. Öğr. Üyesi Arzu Eylül Yalçınkaya “Hz. Mevlânâ’nın Mesnevi-i Mânevî’sinde âşıklar sembolizmi” konulu dersler verecek.

Yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleşecek

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü’nden Dr. Öğr. Üyesi F. Cangüzel Güner Zülfikar’ın Yaz Okulu Koordinatörü olduğu yaz okulu programına yüz yüze veya çevrimiçi (uzaktan online) katılma imkânı olacak. Yaz Okulumuzun yoğunlaştırılmış programı Sufi Corner ve Kerim Vakfı desteğiyle gerçekleştirilecek.

Yaz Okulu seminerleri aynı zamanda Tasavvuf Metinlerine Yaklaşımlar başlıklı yüksek lisans ve doktora dersi olarak yapılandırıldı. Program kredili seçmeli ders veya sertifikalı eğitim programı kapsamında alınabilecek. Programı tamamlayan tüm katılımcılara yaz okulu sertifikası verilecek.

Programın dili İngilizce ve Türkçe olan yaz okulunda İngilizce sunulan dersler Türkçe’ye, Türkçe sunulan dersler İngilizce’ye simultane (eş zamanlı) tercüme edilecek.

Yaz okulu konseri ve paneli düzenlenecek

Program kapsamında 21 Temmuz 2022 saat 19.00’da Prof. Dr. Vasfi Emre Ömürlü yönetimindeki Lâ Edrî Tasavvuf Musikisi Topluluğu, Ü.Ü. Nermin Tarhan Salonunda halka açık bir konser verecek.

Yaz Okuluna dersler veren tüm uzmanların katılımıyla 23 Temmuz 2022 Cumartesi saat 12.30’da bir Panel düzenlenecek. Panel Ü.Ü. Nermin Tarhan Salonunda halka açık olarak gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgi için: