Üsküdar Üniversitesi öğrencilerine bir de gümüş madalya
Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencileri 39 ayrı takımın üç farklı hedef hastalığa yönelik genetik tedavi ve sosyal farkındalık projeleri gerçekleştirmek üzere yarıştığı RadiChal 2021’de Üsküdar Üniversitesini temsil etti. Epidermolizis Bülloza hastalığına genetik tedavi yöntemi çalışmalarıyla 7therapy takımı, gümüş madalya almaya hak kazandı.
Üsküdar Üniversitesi öğrencileri başarılarına bir yenisini daha ekledi.
39 takımın katıldığı RadiChal 2021’de oluşturdukları 7therapy takımı ile Üsküdar Üniversitesini temsil eden öğrenciler, Epidermolizis Bülloza hastalığına genetik tedavi yöntemi geliştirerek gümüş madalya almaya hak kazandı.
7therapy takımı üyeleri şöyledir:
Talha Yaşar - Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik - Biyomühendislik (İngilizce)
İrem Çelik - Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik - Biyomühendislik (İngilizce
İrem Köhserli - Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik - Biyomühendislik (İngilizce)
Beyza Nur Akı - Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik - Yazılım Mühendislik (İngilizce)
RaDiChal Nedir?
Toplumda sayıları nispeten az, seslerini duyurmaya ihtiyacı olan nadir hastalıklar ve bunlara sahip olan bireylerin sesini duyurmak, bu hastalıklara dair tedavi stratejileri geliştirmek için düzenlenen ve Uluslararası düzeyde üniversite öğrencilerinin katıldığı Nadir Hastalıklar Genetik Tedavi yarışmasıdır.
7therapy, çözüm odaklı yaklaşım ile bir araya gelen 4 arkadaşın kurmuş olduğu, halk arasında kelebek hastalığı adıyla bilinen Epidermolizis Bülloza için #kelebeketkisi etiketiyle yola çıkarak farkındalık ve tedavi stratejisi planlayan bir grup.
Epidermolizis Bülloza yani kelebek hastalığı gerek hastalığın alt dalları gerekse istatistiksel olarak ülkemizde çok büyük bir veri eksikliği bulunmakta olan bir hastalık. Günümüzde birçok kelebek hastası, hastalığının farkında dahi değil.
Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencileri, bu boşluğu kapatmak, veri akışını sağlamak ve olumlu bir etki yaratmak için tüm gücüyle çalışmalarına devam ediyor.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)