Prof. Dr. İbrahim Özdemir Uluslararası Basında İlgi Görüyor!

Al-Mizan Sözleşmesinde Türkiye’yi temsilen bulunan Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir bu konudaki çalışmaları ile uluslararası basının da ilgisi çekti. Prof. Dr. İbrahim Özdemir, İtalya merkezli bir yayıncılık ve ağ projesi olan Vivere Altrimenti yayınevinin web sitesinde yer verilen söyleşide Al-Mizan Sözleşmesinden bahsetti.

Prof. Dr. İbrahim Özdemir, İtalyan yazar Alberto Melloni ile yaptığı söyleşide Al-Mizan Sözleşmesinin yerel, bölgesel ve uluslararası eylemleri güçlendirmek amacıyla çevreye İslami bir bakış açısı sunduğunu, iklim değişikliği ve gezegene yönelik diğer tehditlerle mücadele ettiğini dile getirdi. Prof. Dr. İbrahim Özdemir; “Bu çağrının geliştirilmesi ve benimsenmesi için İslam âlimleri ve Müslüman kurumlar da sürece dâhil edilerek küresel bir çabayı simgeleyecektir.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. İbrahim Özdemir’in Vivere Altrimenti yayınevinin web sitesinde yayınlanan İngilizce söyleşisine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://viverealtrimenti.com/en/interview-with-professor-ibrahim-ozdemir/

 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)