Prof. Dr. Zelka ve Prof. Dr. Süleymanlı Mavi Karadeniz Kongresine katıldı.

Üsküdar Üniversitesi rektör vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka’nın açılış töreninde bulunduğu, Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler, Kafkaslar ve Balkanlar arasında iş birliğini artırmak ve geliştirmek için Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Marmara Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen 7. Uluslararası Mavi Karadeniz Kongresi gerçekleştirildi. Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı da kongrede “Karadeniz Bölgesinde Göç Hareketlerinin Sosyo-Politik Dinamikleri” başlıklı sunum yaptı. 

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, açılış konuşmasını yaptığı, 15 Ülkeden 60 konuşmacının tebliğ sunduğu uluslararası kongrede, insani güvenlik, göç, ekopolitik, enerji güvenliği, diplomasi konularında akademisyenler, siyasiler, araştırmacılar tarafından sunumlar yapıldı.

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı da kongrede “Karadeniz Bölgesinde Göç Hareketlerinin Sosyo-Politik Dinamikleri” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Süleymanlı sunumunda, Karadeniz’in 2 önemli ülkesi olan Türkiye ve Rusya’da meydana gelen göç hareketleri ve bu hareketliliğin toplumdaki sosyo-ekonomik etkilerini ele aldı.

Türkiye ve Rusya’yı, jeopolitik ve tarihsel faktörlerden kaynaklanan Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ile bağlantılı geniş coğrafik bir alanda yerel, bölgesel ve uluslararası olaylar tarafından biçimlenen göç sisteminin önemli bir aktörü olarak değerlendirerek, insan hakları çerçevesinde sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir göç politikalarının oluşturulmasını gerekliliğine vurgu yaptı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)