Üsküdar Üniversitesi, G20 İnançlar Arası Forum 2021’de temsil edildi

G20 İnançlar Arası Forum bu yıl İtalya’nın Bologna şehrinde düzenlendi. Ana temasının “Tedavi Zamanı: Kültürler Arasında Barış, Dinler Arasında Anlayış” olduğu foruma Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir’de davet edildi. Son olarak Prof. Dr. İbrahim Özdemir BM için İslam’ın Çevre anlayışını ortaya koyan “Al-Mizan: Bir Dünya Sözleşmesini” hazırlayan ekipte yer almıştı.

Foruma katılan Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir; “Eğitim ve Dini Çoğulculuk” ile “Gezegeni Korumak: Yeşil Bir Teolojiyi Paylaşmak” isimli oturumlarda sunum gerçekleştirdi. Konuşmasında Üsküdar Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen pandemi sonrası için Küresel İyi Oluş Manifestosunun muhtevasını da özetleyerek ve üniversitelerin yeni rolünü vurguladı.

Uluslararası ekonomik işbirliği için önde gelen bir forum

Dini ve akademik liderler, 12-14 Eylül tarihlerinde Bologna'da düzenlenen G20 Dinler arası Forumunda bir araya geliyor.Yirmiler Grubu veya G20, dünyanın en müreffeh ekonomilerinin liderlerini bir araya getiren uluslararası ekonomik işbirliği için önde gelen forum.

Toplu olarak, G20 üyeleri dünya ekonomik üretiminin yaklaşık yüzde 80'ini, küresel nüfusun üçte ikisini ve uluslararası ticaretin dörtte üçünü temsil ediyor.

 IF20, Fscire'nin ve Avrupa'nın en eski üniversitesi'nin merkezi olan Bologna'da gerçekleşiyor. Bologna, kapsayıcı bir dinler arası foruma ev sahipliği yapmak için en uygun mekânların başında geliyor.  Yüzyıllar boyunca şehir, ayrımcılığın utancını; savaş ve terör şiddetinin ağırlığını tanıyarak bugünün canlı ve çok kültürlü şehri olarak ortaya çıkarmış.

IF20 Forumu, bilginin gücünün bireyler veya tüm toplumlar için en zorlu sorunların üstesinden nasıl gelebileceğini göstererek bu temeller üzerine inşa etmeye çalışacak olan bir forum.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)