Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı: “Bağımsızlık paha biçilmez bir nimettir ve bunun korunması için toplumdaki her üyenin üzerine bir sorumluluk düşmektedir”

Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı 31 Ağustos Özbekistan'ın devlet bağımsızlığının 30. Yıldönümü günü kapsamında Mirzo Uluğbek Özbekistan Milli Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen uluslararası konferansa video yoluyla katıldı. Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, konferansta ‘Türkiye - Özbekistan İlişkileri Mevcut Durumu ve Geleceği’ başlıklı bir sunum yaptı. Türkiye ve Özbekistan’ın ortak bir dil ve tarihe sahip, benzer kültür ve geleneklere dayanan iki kardeş ülke olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı; “16 Aralık 1991 tarihinde Özbekistan’ın bağımsızlığını ilk olarak Türkiye’nin tanıması da bu kardeşliğin yüksek bir ifadesidir. Bağımsızlık paha biçilmez bir nimettir ve bunun korunması için toplumdaki her üyenin üzerine bir sorumluluk düşmektedir.” şeklinde konuştu.

Günümüzde Özbekistan ve Türkiye ilişkilerinin eğitimden turizme, ulaştırmadan güvenliğe birçok hayati konuda hızla gelişmekte olduğunu ve pozitif büyüme eğiliminin tüm alanlarında net olarak görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, her iki ülke Cumhurbaşkanlarının karşılıklı ziyaretlerinin ve yakın ilişkilerinin, ülkelerimiz arasındaki ilişkileri daha da kuvvetlendirmesi ve iki devlet arasındaki işbirliğinin stratejik boyuta ulaşmasında önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti. Bu kapsamda her iki ülkenin bilim insanları ve yaratıcı aydınlarının birbirleri ile daha da yakınlaştırıcı bir işbirliği içerisine girmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, bu ilişkilerin boyutunun bütünlükte Türk Dünyasının geleceği açısından da önemli olduğunu dile getirdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)