Üsküdar Üniversitesi Tıbbi Biyokimya Laboratuvarına Akreditasyon…

Kurulduğu günden beri insana ve insan sağlığına bütüncül bakışı misyon edinen Üsküdar Üniversitesi, yeni bir akreditasyon belgesi daha elde etti. Türk Akreditasyon Kurumu tarafından incelenen Tıbbi Biyokimya Laboratuvarı, akreditasyon sertifikası almaya hak kazandı. Elde edilen test sonuç ve raporlar artık uluslararası kabul edilirliğe de sahip olacak.  


Tüm kapsamlarda akredite edildi…

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinin Tıbbi Biyokimya Laboratuvarı Türk Akreditasyon Kurumu tarafından yapılan denetim sonucunda TS EN ISO 15189: 2014 standardına göre yer alan tüm kapsamlarda akredite edildi.

Üsküdar Üniversitesi bünyesinde kurulan Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, sağlık hizmeti vermesinin yanında önemli diğer amacı bilimsel araştırmalarını sürdürüyor olması. Türk Akreditasyon Kurumu tarafından incelenen Tıbbi Biyokimya Laboratuvarı, akreditasyon sertifikası almaya hak kazandı.

TS EN ISO 15189 Standardı; tıbbi laboratuvarlara özgü kalite ve yeterlilik için şartlar ile tıbbi laboratuvarlar tarafından kendi kalite yönetim sistemlerinin geliştirilmesi, yetkinliklerinin değerlendirilmesi ve akreditasyon kuruluşları tarafından tıbbi laboratuvarların yetkinliklerinin doğrulanması ve tanınmasında kullanılıyor.

ISO 15189 Sağlık laboratuvarların akreditasyonu, test sonuçlarının hasta ve sağlık personeli için doğruluğundan emin olunmasını amaç ediniyor.

Akreditasyona ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tıbbi Biyokimya Laboratuvarı Yöneticisi Selma Özilhan çalışmanın önemine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

Uluslararası kabul edilebilirliğe sahip…

“Standardın Üsküdar Üniversitesine kazanımları, test sonuç ve raporları uluslararası kabul edilirliğe sahiptir, hizmet alana güven telkin ediyor, pazar payını ve rekabeti artırıyor, işletme ve personel bilincini arttırıyor, daha güvenilir uygun sonuçlar elde edilmesini sağlıyor, uygunsuzluklara karşı kontrol mekanizması geliştiriyor. Laboratuvara itibar ve prestij sonuç doğrulama ve izlenebilirlik yeteneğini geliştiriyor, laboratuvarda olması gereken tüm kriter ve şartları eksiksiz sağlatıyor, disiplinli bir laboratuvar yönetimi sağlıyor, düzeltici faaliyetleri önceden önlemeye yönelik tedbirler aldırıyor, ölçme doğruluğu ve ölçüm belirsizliği metodolojisi kazandırır.”

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)