Üniversite tercihleri devam ederken Prof. Dr. Muhsin Konuk, iyi bir üniversite eğitiminin nasıl olması gerektiğini anlattı
Milyonlarca öğrencinin büyük bir heyecanla beklediği 2021 YKS Üniversite tercih kılavuzu ÖSYM’nin resmi sitesinde yayınlandı. Öğrenciler, https://ais.osym.gov.tr adresinden 20 Ağustos’a kadar YKS tercihleri yapabilecek. YKS tercih işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte, üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih beklenecek. Kariyer hazırlığındaki üniversitelilere ve hayatlarının tercihini yapacak olan gençlere tavsiyelerde bulunan Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, Tv100’de Şaban Özdemir’in sunduğu Hayat Tercihtir Programı’nda iyi bir üniversite eğitiminin nasıl olması gerektiğini anlattı.
Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, gençlere tavsiyelerde bulunarak, iyi bir üniversite eğitiminin nasıl olması gerektiğini Tv100’de Şaban Özdemir’in sunduğu HAYAT TERCİHTİR Programı’nda anlattı.
Üniversite eğitimi nasıl olmalı?
Üniversite eğitimlerinde öncelikle hedefin iyi bir insan yetiştirmek olduğunun altını çizen Prof. Dr. Konuk, “Öncelikle insanlara faydalı olan insanlar yetiştirmek gayemiz. Bizim değerlerimize, kültürlerimize bizi var eden şeylere bağlı insanlar yetiştirmeliyiz. Bizde bu bağlamda Üsküdar Üniversitesi olarak bu fikirle hareket edip iyi bir meslek sahibi olurken bunun yanında iyi bir insan olmasına da gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.
“Bilgi üretilmeli, uygulanmalı daha sonra ise para kazandırabilmeli”
İyi bir üniversite eğitiminde AR-Ge ve projelerin önemine değinen Prof. Dr. Muhsin Konuk, “Daha önce üniversiteler bilgiyi üretme ve bu bilgiyi karşı tarafa aktarma olarak görülüyordu ama artık işin öyle olmadığının farkına varıldı. Üreten ve uygulanabilir bir üniversite olması önemli. Uygulanabilir bilgininde uygulanabilir hale gelmesinden sonra artık biraz kapitalist sisteminde etkisiyle birlikte para kazandırması lazım. Dolayısıyla AR-GE ve projeler bu bağlamda bir üniversitenin olmazsa olmazıdır. Biz ürettiğimiz bilgileri artık uygulamaya dönüştürebilmeli ve o uygulamadan da para kazanmalıyız ve onu tescillendirmeliyiz. Başka ülkelerde bizim o bilgimizi kullandığında da para ödemeli. Bu bağlamda artık yeni nesil üniversitelerin bu şekilde planlanıldığını görüyoruz” dedi.
Kaynak : Bölge Haber Ajansı
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)