Tercih ve Tanıtım Dönemi Akademik Oryantasyonu Gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi, 31 Temmuz - 13 Ağustos 20201 tarihleri arasında düzenlenecek olan Tercih ve Tanıtım Günlerinde görev alacak akademisyenler için oryantasyon programı düzenledi. Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında online gerçekleştirilen oryantasyon programında idari ve akademik kadro bir araya geldi. Yeni akademik yılda yüz yüze eğitim hedeflediklerini kaydeden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Öğrencilerimizin geleceğini güvende hissetmesi bizler için önemli” ifadelerini kullandı.

Üniversitenin çalışmaları anlatıldı

Üsküdar Üniversitesi idari ve akademik kadrosunun katılımıyla gerçekleştirilen oryantasyon programında tercih dönemiyle ilgili ilk bilgiyi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş verdi. Daha sonra Öğrenci İşleri Direktörü Cumhur Bakır da tercih dönemine ilişkin aday öğrencilerin merak ettiği bazı konularda bilgiler verdi. 

Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş: “Öğrenciler doğru tercih yapmalı”

Tercih ve tanıtım sürecinde uygulanacak işleyiş hakkında bilgi veren Tözeniş; “Pandemi nedeniyle bütün yerleşkelerimizde görev dağılımı yapıldı. Tüm yerleşkelerde görevli öğrencilerimiz aday arkadaşlarımızı karşılıyor olacak. Tanıtım masaları kuruldu. Öğrencilerin doğru tercih yapabilmesi için danışman hocalarımız her daim hazır bir şekilde aday öğrencilerimizi bekliyor.” dedi.

Cumhur Bakır: “Tercih burslarımız bu yıl da devam ediyor”

Öğrenci İşleri Direktörü Cumhur Bakır burslar hakkında bilgi vererek: “Tercih aşamasında tercih danışmanlarımız öğrencilerimize destek olacak. Tercih senaryolarımız da hazır. Adaylara burs ücret ve koşullarla ilgili bilgiler verilecek. Açıklamalar web sayfamızda öğrenciler için hazır.” şeklinde konuştu.

Oryantasyon programında üniversitenin tüm işleyişi akademisyenlere ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Programda, Üsküdar Üniversitesi’nin sunduğu Online Görüşme, Canlı Destek ve Burs olanakları hakkında da ayrıntılı bilgi verildi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Öğrencilerimizin geleceğini güvende hissetmesi bizler için önemli”

Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları, Fakülte Dekanları ve Enstitü Müdürlerinin de yer aldığı programda tercih ve tanıtım günlerinin adaylar için önemine dikkat çeken Prof. Dr. Nevzat Tarhan; “Tercih ve tanıtım dönemi herkese hayırlı olsun. YKS puanları erken açıklanmasına rağmen üniversite olarak hızlı bir şekilde düzenlemeler yapıldı ve tanıtım günlerine hazır hale geldik. Özellikle öğrenciler tarafından sorulan pandemi döneminde üniversite eğitimi nasıl olacak? Konusuna ilişkin şunları söyleyebilirim, yüz yüze eğitim şeklinde planlamalarımızı yaptık. Ekim ayında planda değişiklik olmaz ise yüz yüze eğitime geçişi hedefliyoruz. Öğrencilerimizin geleceğini güvende hissetmesi bizler için önemlidir. İyi niyet ve samimiyetle ilerlemeyi kendimize hedef belirledik. Tercih ve tanıtım günlerinin önemi büyüktür.” şeklinde konuştu.

Bu dönemde adaylarla bir araya gelen akademik kadro, üniversitenin çalışmalarına ve işleyişine ilişkin her yönüyle bilgilendirildi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)