Perfüzyon Günleri Etkinliği’nin İlki Gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “Perfüzyon Günleri Etkinliği”nin ilki gerçekleştirildi. Etkinlikte, 4’üncü sınıf öğrencilerinin mezuniyet projesi kapsamında hazırladıkları sunumlar ve perfüzyon hakkındaki güncel bilgiler konuşuldu. 

“Üsküdar Üniversitesi bir ilke imza attı”

Programın açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Şefik Dursun yaptı. Dursun: “Üsküdar Üniversitesi bir ilke imza atmış oldu. Ali hoca Üsküdar Üniversitesine geldiğimden beri hedeflediği perfüzyon eğitimini ve lisansüstü programlarının kurulması isteği oldu. Azmedince oluyor. Şu anda pandemiye rağmen lisans programı çok güzel gidiyor. İmkânlarımızı öğrencilerimize en iyi şekilde sunuyoruz. Ali ve İsmail hocalarımız boş durmuyorlar çevrelerinde oluşmuş imkânları öğrencilerimize yetişmeleri için sunuyorlar. Bu bizim için çok önemli bir destek.” dedi.

4’üncü sınıf öğrencileri mezuniyet projelerini sundu!

Toplamda üç oturumdan oluşan etkinliğin ilk oturumunda Üsküdar Üniversitesi Perfüzyon Bölümü son sınıf öğrencileri Aleyna Zeycan Köse, Ebru Nur Kabakbaş ve Miray Satıcı “Antegrat Selektif Serebral Perfüzyon”, İrem Kısa, Ali Furkan ve Gülnur Demir “Kanülasyon Yöntemleri ve Kanül Seçimi” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. 

Yusuf Altundal, Ayhan Demirelli, Aylin Akova ve Ekrem Almalıoğlu “Kardiyopleji Solüsyonları” başlıklı sunumlarını gerçekleştirirken, Dilara Aybi, Elif Eğribük, Aybüke Özkan ve Sevgi yapalak “Kardiyopleji Yöntemleri” başlıklı sunumlarını programın 2. oturumunda gerçekleştirdi.

Etkinliğin son oturumunda ise Emre can Demiray, Muhammet Murat Tosun, Muhammet Sait Ödemiş ve Sümeyra Türkmen “Modifiye Ultrafiltrasyon”, Zehra İnce, Meryem Özer, Beren Açıkel ve Şükran Meydan “Hemodilüsyon”, Neslihan Erzurum, Sema Nur Taştan, Dilara Ayaz ve Zeynep İrten de “Kan Koruma Yöntemleri” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)