Üsküdarlı Öğrencilerin 14 Projesi TÜBİTAK’tan Araştırma Desteği Aldı!

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında Üsküdar Üniversitesi lisans öğrencilerimizin 14 projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun görüldü.

TÜBİTAK 2209-A Programın amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek.

TÜBİTAK 2209-A Programında desteklenen 14 adet lisans araştırma projesinin 8 tanesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, 6 tanesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerine ait.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nden 6 adet Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, 1 adet Biyomühendislik Bölümü ve 1 adet de Adli Bilimler Bölümünden olmak üzere 8 öğrenci projesi desteklenmeye uygun görüldü.

Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında desteklenen projelerin 5 tanesi aynı zamanda TRGENMER (Transgenik Hücre Teknolojileri ve Epigenetik Uygulama ve Araştırma Merkezi) bünyesinde, Merkez Direktörü Dr. Öğretim Üyesi Cihan Taştan eş danışmanlığında araştırma projesi olarak devam ediyor.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Desteklenen Projeler

Proje Yürütücüsü

Proje İsmi

Proje Danışmanları

Özüm Kılıç

Milnesium Tardigradum Türünde Bulunan hsp70 Proteini ile Rekombinant Dondurma Solüsyonu
Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan

Hasret Araz

Antibiyotik Dirençli Mycobacterium Smegmatis Bakterisi için CRISPR Kullanarak Dirençsiz Hale Getirmek
Prof.Dr. Sevim Işık

İlayda Çavrar

Antibiyotiğe Dirençli Escherichia Coli Bakterisini CRISPR ile Dirençsiz Hale Getirme
Prof.Dr. Sevim Işık

Buse Baran

Buğdayın (Triticum Vulgare), Buğday Cüce Virüsü (WDV)’ne Karşı Direncini Artırmak İçin CRISPR Tabanlı Modifikasyonların Uygulanması
Prof. Dr. Muhsin Konuk

Cemre Can İnci

HIV Hızlı Tanı Kiti
Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu

Furkan Meriç

Kuarsetin- Saponin Moleküllerinin Kronik Myeloid Lösemi Hücrelerinde Antikanser Etkilerinin ve Sinyal Yolaklarinin Belirlenmesi
Doç.Dr.Belkıs Atasever Arslan

Afra Gülsüm Duran

Muşmula (Mespilus germanica) ve Yerelması (Helianthus tuberosus) Bitkilerinin Antioksidan Aktivitelerinin, Rooibos (Aspalathus linearis) Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi ile Karşılaştırılması
Dr.Öğr.Üyesi Tuba Sevimoğlu

Ayşe Öykü Tuncay

Adli Bilimlerde Lif Delili ve Adli Tekstil
Doç.Dr.Aylin Yalçın Sarıbey

Öte yandan, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden 2 adet Ergotizm Bölümü, 2 adet Ebelik Bölümü, 1 adet Ortez/Protez Bölümü ve 1 adet Dil ve Konuşma Terapisi Bölümünden olmak üzere toplam 6 adet öğrenci projesi desteklenmeye uygun görüldü.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Desteklenen Projeler

Ve Nazometrik Ölçümlere Etkisi
Araş.Gr.Göksu Yılmaz
Prof.Dr.Ahmet Konrot

AR GE ve Yenilik Politikaları Direktörlüğü (ARGEYEP) Direktörü Halime Usta Yoğun, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen proje yürütücüsü öğrencileri ve danışman akademisyenleri tebrik ettiklerini belirtti.