Türkiye, Azerbaycan, Pakistan’dan Uluslararası Konferans

Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan ortaklığında düzenlenecek Uluslararası İnsan ve Sosyal Bilimlerde Modern Eğilimler Konferansı bu yıl 6-8 Temmuz 2021 tarihlerinde gerçekleşecek. Üsküdar Üniversitesi’nin de düzenleyicileri arasında yer aldığı etkinliğin ana teması ise “COVID-19 Senaryoları Bağlamında İnsan ve Sosyal Bilimlerdeki Modern Eğilimler” olarak belirlendi. 


Üsküdar Üniversitesi Türk Dünyası Felsefe Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜFAM), Bakü Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi, Azerbaycan İlahiyat Enstitüsü, Akademik Araştırma ve Politika Geliştirme Vakfı (ARPDF) İslamabad Pakistan, University of Engineering and Technology Texila ve University of Engineering and Technology Texila işbirliğinde gerçekleşecek konferansın düzenleme komitesinde ise; Akademik Araştırma ve Politika Geliştirme Vakfı İcra Kurulu Başkanı (Chief Executive Academic Research and Policy Development Foundation, Islamabad) Dr. Habib M. S., Azerbaycan’dan Prof. Dr. Konal Y.Bunyadzade, Üsküdar Üniversitesinden Prof. Dr. İbrahim Özdemir, University of Engineering and Technology’den Dr. Syed Abdul Rehman Shah ve Fatima Jinnah Women University’den Zainab Moin Fatima yer alıyor.

“Yeni girişimlere ve ortaklıklara kapı aralayacağız”

Düzenleme Kurulu Üyesi ve Üsküdar Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu noktalara dikkat çekti:

“COVİD-19 bizlere bir kez daha birbirimize ne kadar bağlı olduğumuz gösterdi. Bir köyde, şehirde veya ülkede çıkan bir virüs hepimizin hayatını tehdit edebiliyor. Geçen bir yıllık sürede dünyada bu virüsün sebep olduğu hastalıktan ölenleri sayısı 3 milyonu çoktan geçti. Küreselleşen dünyada hiçbir şey yerel kalamıyor. Çin’in Wuhan şehrinde oraya çıkan bir virüs tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Gerek bu tür bulaşışı hastalıkları gerekse diğer sosyal, ekonomik, siyasi ve çevresel sorunları anlama ve çözüm bulma konunda üç kardeş ülkenin akademisyenlerinin bir araya gelmesi çok önemli. Günümüzde bizi ve insanlığı tehdit eden sorunlar konusunda birlikte neler yapabileceğimizi tartışacağız. Yeni girişimlere ve ortaklıklara kapı aralayacağız. Geleceğimiz konusunda birlikte düşüneceğiz. Mütevazi, ama o kadar da önemli bir adım.”

Konferansla ilgili ayrıntılar için: https://arpdf.org/index.php/icmthss_conference/

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)