Kadın akademisyenler sosyal sorumluluk projelerinde öncü rol oynuyor!
Üsküdar Üniversitesi, topluma duyarlı projeleriyle dikkat çekerken, kadın akademisyenler bu projelerde önemli roller üstleniyor.
2023-2024 döneminde kadın akademisyenler tarafından yürütülen 37 sosyal sorumluluk projesi, toplumsal sorunlara çözüm üretmeyi ve genç neslin geleceğine katkıda bulunmayı hedefliyor.
Üsküdar Üniversitesi, topluma duyarlı projeleriyle dikkat çekerken, kadın akademisyenler bu projelerde önemli roller üstleniyor. 2023-2024 döneminde kadın akademisyenler tarafından yürütülen 37 sosyal sorumluluk projesi, toplumsal sorunlara çözüm üretmeyi ve genç neslin geleceğine katkıda bulunmayı hedefliyor.
“Hatırla Beni” projesi Darülaceze Başkanlığı ile iş birliği içinde yürütülüyor
Bu projeler arasında yer alan “Hatırla Beni” projesi, Prof. Dr. Deniz Ülke Kaynak, Dr. Öğr. Üyesi Remziye Keskin, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Gümüş Demir ve Öğr. Gör. İdil Arasan Doğan tarafından Darülaceze Başkanlığı ile iş birliği içinde yürütülüyor. Ayrıca, Arş. Gör. Simge Kırteke, Üsküdar Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Türkiye Organ Nakli Vakfı ile birlikte “Empatik Tasarım Yaklaşımında Bilişsel Nörobilim Araçlarının Rolü: Nörotasarım Kavramı Çerçevesinde Z Kuşağı Üzerine Bir Vaka Çalışması” adlı çalışmayı yürütüyor.
Bakırköy Kadın Cezaevi Adalet Anaokulu Çocukları ile Farkındalık Projesi sürüyor
Bakırköy Cezaevi ile yapılan “Bakırköy Kadın Cezaevi Adalet Anaokulu Çocukları ile Farkındalık Projesi” de Elif İpek Tutuş’un katkılarıyla hayata geçirilirken, Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirilen “Bir Ses İki Hareket Projesi/Duruş ve Yürüyüş Bozukluklarının Ön Taraması”, Arş. Gör. Beyzanur Dikmen Hoşbaş ve Arş. Gör. Berna Karamancıoğlu tarafından yürütülüyor. Öğr. Gör. Eda Yetimoğlu ise, Üsküdar Tebessüm Kafe iş birliği ile “Yeryüzü Melekleri” ve Mor Çatı iş birliği ile “Kadına Şiddet” projelerinde çalışıyor.
Toplumsal farkındalık oluşturmaya devam ediliyor
Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar ise “Popüler Kültür Zorbalığı”, “18-29 Yaş Gençlerin Karar Alma Süreçlerine Katılımının Yetersiz Olması”, “Erken Yaşta Madde Kullanımı ve Bağımlılık”, “Teknolojide Pasiflik ve Üretkensizlik”, “Gençlerde Belirsizlik ve Gelecek Kaygısı” ve “0-6 Yaş Çocuklarda Sosyal Duygusal Gelişim Yetersizliği” gibi projelerle toplumsal farkındalık oluşturmaya devam ediyor.
Kadın akademisyenlerin bu projelerdeki aktif rolü, Üsküdar Üniversitesi’nin toplumsal sorumluluk alanındaki kararlılığını ve toplumun her kesimi üzerinde pozitif etkiler yaratma hedefini bir kez daha gözler önüne seriyor.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)