Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programının İş İmkânları Neler?
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programı, üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan 2 yıllık ön lisans eğitimi veren bir program. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programı, aday öğrencilerin ilgi gösterdiği programlar arasında yer alıyor. Programından başarılı bir şekilde mezun olan öğrencilere “Tıbbi Laboratuvar Teknikeri” unvanı veriliyor.
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programı nedir?
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programında, klinik ve diğer araştırma laboratuvarlarında kullanılan yöntem ve cihazların işleyişi, tahlillerin yapılması ve klinik biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji, moleküler biyoloji ve genetik laboratuvarlarında kimyasal analizlerin yapılması sürecinde görev alacak kadar yeterli düzeyde bilgi birikimine sahip kişileri istihdam etmek amaçlanıyor.Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programını kimler tercih etmeli?
Programı tercih etmek isteyen adayların bilim ve teknolojideki sektörel gelişmeleri izleyen, kendini sürekli yenileyen, geliştiren, iletişim becerileri güçlü, sorumluluk sahibi, dikkatli ve özverili kişilerin tercih edebileceği bir program.Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programında alınan dersler nelerdir?
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programında öğrencilere; Temel Anatomi ve Fizyoloji, Laboratuvar Güvenliği, Temel Matematik, Genel Patoloji, Hastalıklar Bilgisi, Biyokimya, İlk Yardım, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Temel Mikrobiyoloji, Laboratuvar Aletlerinin Kullanımı ve Bakımı, Klinik Biyokimya, Temel Laboratuvar Uygulamaları, Klinik Mikrobiyoloji, Hematolojiye Giriş, Meslek Etiği, Parazitoloji ve Temel İmmünoloji dersleri veriliyor.Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programı okuyan öğrenciler müfredatta bulunan zorunlu staj uygulaması ile edindikleri teorik bilgi ve uygulamaları sektörel alanda da uygulayarak deneyim kazanıyor böylelikle sektöre hazır hale geliyor.
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programının çalışma alanları nerelerdir?
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programından mezun olan öğrenciler resmi ve özel hastanelerde, özel tahlil laboratuvarlarında, diğer sağlık kuruluşlarının araştırma merkezlerinde, hıfzıssıhha enstitülerinde, gıda sanayii işletmelerinde, tıp alanında araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan kurum ve kuruluşlarda çalışabiliyor.Tıbbi Laboratuvar Teknikleri DGS ile nerelere geçiş yapabiliyor?
Programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyomühendislik, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümüne geçiş yapabiliyor.Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programının özel koşulu var mı?
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programında özel koşul bulunmuyor. Adayların, TYT’de yeterli puanı alması gerekiyor.Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programı öğrencisi Sinem Aksaman, program ile ilgili merak edilen soruları yanıtlıyor.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)