Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programını Kimler Tercih Etmeli?

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı, üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan 2 yıllık ön lisans eğitimi veren bir program. Tıbbi Görüntüleme programı, adayların ilgi gösterdiği geniş iş olanaklarına sahip bir program. Programından mezun olan öğrencilere “Tıbbı Görüntüleme Teknikeri” unvanı veriliyor.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı nedir?

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, hekimin istediği radyolojik tetkikleri en uygun çekim protokolleri ile yapılacak radyolojik tetkikle ilgili hastaları bilgilendirerek hazırlanmalarını, tetkik sırasında hastanın radyasyon güvenliğini ve mahremiyetini, tetkik sonrasında ise hasta bilgilerinin gizliliğini sağlıyor.Programda ayrıca Tıbbi Görüntüleme Tekniklerinin sorumlusu olduğu tıbbi cihazların periyodik bakım ve onarımlarının takibini yaparak, arıza hallerinde bölüm sorumlularına veya biyomedikal ünitesine durumu ileterek, yapılan işlemlere ilişkin kayıt tutmakta ve tetkiklerin düzenli arşivlenmesini yapacak elemanlar yetiştiriliyor.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı kimler tercih etmeli?

Programı tercih edecek adayların öncelikle bu alana ilgi duymaları önemli kriterlerden. Bunun yanı sıra; iletişim becerileri güçlü, teknolojik araç ve gereçleri kullanabilen, insan sağlığına önem veren, dikkatli, sorumluluk sahibi, planlama yapabilen, belli birikim ve donanıma sahip adayların tercih edebileceği bir program.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programında okutulan dersler nelerdir?        

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programının 2 yıllık ön lisans eğitiminde öğrencilere; Temel Anatomi, Fizyoloji, Radyolojik Görüntüleme Yöntemleri, Radyolojik Görüntüleme Fiziği, Temel Farmakoloji, Radyasyon Güvenliği ve Korunma, Nükleer Tıp, Radyolojik Anatomi, Meslek Etiği, Sağlık Kurumlarında İletişim ve Radyolojide Mesleki İngilizce dersleri veriliyor. Bunun yanında; Halk Sağlığı, İlk Yardım ve Sağlık Hukuku dersleri okutuluyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı okuyan öğrenciler müfredatta bulunan zorunlu staj uygulaması ile edindikleri teorik bilgi ve uygulamaları sektörel alanda da uygulayarak deneyim kazanıyor böylelikle sektöre hazır hale geliyor.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programının çalışma alanları nerelerdir?

Programdan mezun olan öğrenciler Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda, üniversite hastaneleri, özel hastaneler, özel görüntüleme merkezleri ve polikliniklerde iş imkânı bulabiliyor. Bunun yanında; Bilgisayarlı Tomografi, Manyetik Rezonans, Mamografi, Ultrasonografi gibi birimlerinde veya ışın tedavisi gören hastaların cihazlarının hazırlanması ve uygulanmasında ve Nükleer Tıp bölümünün çeşitli ünitelerinde çalışma alanları bulunuyor.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri DGS ile nerelere geçiş yapabiliyor?

Programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümüne geçiş yapabiliyor.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programının özel koşulu var mı?

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programında özel koşul bulunmuyor. Adayların, TYT’de yeterli puanı alması gerekiyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı öğrencisi Tekin Ak, program ile ilgili merak edilen soruları yanıtlıyor.
 

 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)