Sosyal Güvenlik Programı ve Çalışma Olanakları…

Sosyal Güvenlik

Sosyal Güvenlik programı, üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan 2 yıllık ön lisans eğitimi veren bir program. Sosyal Güvenlik programı, öğrencilere geniş iş olanakları sunan programlar arasında yer alıyor. Programından başarılı bir şekilde mezun olan öğrencilere “Sosyal Güvenlik Teknikeri” unvanı veriliyor.

Sosyal Güvenlik programı nedir?

Sosyal Güvenlik programında, gerek kamu gerekse özel sektör işletmelerinde çalışan personelin sosyal güvenlikle ilgili tüm işlemlerini ilgili mevzuata uygun olarak belge veya bilgisayar ortamında yapabilme,  personel özlük dosyalarını zamanında ve doğru bir şekilde hazırlayabilme, bireysel emeklilik, hayat ve hayat dışı sigortacılık gibi özel sigortacılık işlemlerini düzenleyebilme gibi mesleki becerilere sahip kişileri istihdam etmeyi amaçlıyor.

Sosyal Güvenlik programını kimler tercih etmeli?

Programı tercih etmek isteyen adayların sosyal güvenlik alanında ileriye dönük kariyer hedeflerinin olması önemli. Programı tercih edecek adayların, kriz anlarını yönetebilen, pratik çözümler üretebilen, iletişim ve insan ilişkileri güçlü, dikkatli, özverili, sorumluluk sahibi, kişiler olması gerekiyor.

Kütüphane

Sosyal Güvenlik programında hangi dersler okutuluyor?

Sosyal Güvenlik programında öğrencilere, Genel Hukuk, Sosyal Güvenlik Teorisi, Sosyal Politika, Davranış Bilimleri, Genel İktisat, Genel İşletme, Genel Muhasebe, Sosyal Hizmet ve Bakım, İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Hukuku, İşletmelerde Sosyal Güvenlik Uygulamaları, Kamu Yönetimi, Sosyal Güvenlik Hukuku, Meslek Etiği, Örgütsel Davranış, ve Türkiye’nin Toplumsal Yapısı, Dünyada Sosyal Güvenlik Uygulamaları, İnsan Kaynakları Yönetimi, Araştırma ve Rapor Yazma Teknikleri, Türk Vergi Sistemi, Sosyal Güvenlik Kurumu ve E-Devlet, Sosyal Güvenliğin Güncel Sorunları, Sigortacılık dersleri veriliyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Sosyal Güvenlik programı okuyan öğrenciler müfredatta bulunan zorunlu staj uygulaması ile edindikleri teorik bilgi ve uygulamaları sektörel alanda da uygulayarak deneyim kazanıyor böylelikle sektöre hazır hale geliyor.



Sosyal Güvenlik programının çalışma alanları nerelerdir?

Sosyal Güvenlik programından mezun olan öğrenciler; SGK ve İŞ-KUR bünyesinde, kamu ve özel sektör işletmelerinin insan kaynakları, muhasebe ve halkla ilişkiler, sigorta bölümlerinde meslek elemanı, uzman yardımcısı, araştırmacı, denetçi yardımcısı ve yönetici yardımcısı olarak çalışma imkânı bulabiliyor.

Sosyal Güvenlik DGS ile nerelere geçiş yapabiliyor?

Programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, İşletme, Maliye, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, Sosyal Hizmet bölümüne geçiş yapabiliyor.

Sosyal Güvenlik programının özel koşulu var mı?

Sosyal Güvenlik programında özel koşul bulunmuyor. Adayların, TYT’de yeterli puanı alması gerekiyor.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)