Sağlık Bilgi Sitemleri Teknikerliği Programı ve Avantajları…

Sağlık Bilgi Sitemleri Teknikerliği

Sağlık Bilgi Sitemleri Teknikerliği programı, üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan 2 yıllık ön lisans eğitimi veren bir program. Sağlık Bilgi Sitemleri Teknikerliği programı, aday öğrencilerin sıkça tercih ettiği programlar arasında yer alıyor. Programından başarılı bir şekilde mezun olan öğrencilere “Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikeri” unvanı veriliyor.

Sağlık Bilgi Sitemleri Teknikerliği programı nedir?

Sağlık alanında teknolojilerin artması ve hızla gelişmesiyle birlikte bilişim alanında çalışacak eleman ihtiyacı da artmaya başladı. Sağlık Bilgi Sitemleri Teknikerliği programında sağlık kuruluşlarında çalışacak bilgisayar ve sağlık ekipmanlarının kullanımı, öğretilmesi, bakım ve onarımı konusunda yeterli düzeyde bilgi birikimine sahip kişileri istihdam etmek amaçlanıyor.

Sağlık Bilgi Sitemleri Teknikerliği programını kimler tercih etmeli?

Programı tercih etmek isteyen adayların sağlık ve bilgisayar teknoloji alanına ilgi duyması gerekiyor.  Ayrıca; iletişim becerileri güçlü, teknolojik gelişmelere açık, yenilikleri ve değişimleri takip eden, sorumluluk sahibi, dikkatli ve özverili kişilerin tercih edebileceği bir program.

Sağlık Bilgi Sitemleri Teknikerliği

Sağlık Bilgi Sitemleri Teknikerliği programında alınan dersler nelerdir?

Sağlık Bilgi Sitemleri Teknikerliği programında öğrencilere hem sağlık hem de bilişim alanına yönelik olan Temel ve Mesleki Matematik, Temel Bilgi Teknolojileri, Temel Programlama, Sağlıkta Yeni Teknolojiler, Yazılım Kurulumu ve Yönetimi, Sağlıkta Web Tasarımı, Sağlık Hizmetleri Yönetimi, Sağlık Yönetimi ve Mevzuatı, Sağlık İstatistiği, Tıbbi Dokümantasyon, Sistem Analizi ve Tasarımı dersleri veriliyor. Bunun yanında Veritabanı Yönetimi, Görsel Programlama, Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri, Sunucu İletişim Sistemi, Görsel Programlama dersleri de uygulamalı olarak veriliyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği programı okuyan öğrenciler müfredatta bulunan zorunlu staj uygulaması ile edindikleri teorik bilgi ve uygulamaları sektörel alanda da uygulayarak deneyim kazanıyor böylelikle sektöre hazır hale geliyor.

Sağlık Bilgi Sitemleri Teknikerliği

Sağlık Bilgi Sitemleri Teknikerliği programının çalışma alanları nerelerdir?

Sağlık Bilgi Sitemleri Teknikerliği programından mezun olan öğrenciler resmi ve özel hastanelerde, Sağlık Bakanlığı ve bağlı birimlerde, Kızılay gibi kurum ve kuruluşlarda, çeşitli sigorta şirketlerinde, sosyal güvenlik kurumlarında, tıbbi ilaç üretici ve dağıtım şirketlerinde ve medikal araç gereç üreten firmalarda çalışma imkânı bulabiliyor.

Sağlık Bilgi Sitemleri Teknikerliği DGS ile nerelere geçiş yapabiliyor?

Programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Bilgisayar-Enformatik, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilişim Sistemleri ve Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Fizik, Fizik Mühendisliği, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri bölümüne geçiş yapabiliyor.

Sağlık Bilgi Sitemleri Teknikerliği programının özel koşulu var mı?

Sağlık Bilgi Sitemleri programında özel koşul bulunmuyor. Adayların, TYT’de yeterli puanı alması gerekiyor.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)