Fizyoterapi Programında İş Olanakları Neler?

Fizyoterapi Programı

Fizyoterapi Programı, üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2 yıllık ön lisans eğitimi veren bir program. 2 yıllık ön lisans programları arasında yer alan Fizyoterapi programı aday öğrencilere geniş iş imkânları sunuyor. Programdan mezun olanlara “Fizik Tedavi Teknikeri” unvanı veriliyor.

Fizyoterapi programı nedir?

Fizyoterapi programında, doğuştan ya da sonradan herhangi bir nedenle fiziksel engeli oluşan bireylerin tedavisine yardımcı olacak ve yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla fizyoterapistlere ve fizik tedavi uzmanlarına yardımcı olacak profesyonel sağlıkçılar yetiştirmeyi hedefliyor.

Fizyoterapi programını kimler okumalı?

Fizyoterapi programı; iletişim ve insan ilişkileri kuvvetli, biyoloji ve fizik alanlarına ilgili, empati kurabilen, güler yüzlü, problem çözmeye odaklı, yeniliklere açık, titiz, sorumluluk bilinciyle hareket edebilen, ekip çalışmasına yatkın ve sağduyulu adayların tercih edebileceği bir alan.

Fizyoterapi Programı

Fizyoterapi programında okutulan dersler nelerdir?

Fizyoterapi programında 2 yıllık eğitim boyunca öğrencilere; Temel Anatomi, Fizyoloji, İlk Yardım, Meslek Etiği gibi temel teorik eğitimlerin yanında Biyofizik, Fizyoterapi Yöntemleri, Kinezyoloji, Hidroterapi-Balneoterapi, Masaj Teknikleri ve Uygulama, Kas Sinir Sistemi Anatomisi, Ortopedik Hastalıklarda Fizyoterapi Teknikerliği Yaklaşımları, Nörolojik Hastalıklarda Fizyoterapi Teknikerliği Yaklaşımları, Romatizmal Hastalıklarda Fizyoterapi Teknikerliği Yaklaşımları ve Fizyoterapide Ortez-Protez Kullanımı gibi mesleğe yönelik dersler de veriliyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Fizyoterapi programı okuyan öğrenciler son teknoloji laboratuvarlarda, son teknoloji aletlerle donatılan Fizyoterapi Teknikerliği Laboratuvarı sayesinde edindikleri teorik bilgileri uygulama imkânı buluyor. Alanında uzman isimlerden alınan dersleri müfredatta bulunan zorunlu yaz staj uygulaması ile öğrenciler sahada deneyim elde edip sektöre hazır hale geliyor.

Fizyoterapi mezunları nerelerde çalışıyor?

Programdan mezun olan Fizik Tedavi Teknikerleri, resmi ve özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, özel sağlık kuruluşlarında, özel eğitim merkezlerinde, spor-sağlık merkezlerinde, profesyonel ve amatör spor kulüplerinde, huzur evlerinde ve kaplıca-termal tesislerinde görev yapabiliyor.

Fizyoterapi Programı

Fizyoterapi DGS ile nerelere geçiş yapabiliyor?

Programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Sağlık Yönetimi bölümüne geçiş yapabiliyor.

Fizyoterapi programında özel koşul var mı?

Fizyoterapi programında özel koşul aranmıyor. Adayların TYT’de 150 barajını geçmeleri gerekiyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Öğr.Gör. Kübra Akkalay, Fizyoterapi Teknikerliği Laboratuvarı  ile ilgili merak edilenleri yanıtlıyor.



 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)