Sağlık Alanının Parlak Mesleği ‘Perfüzyon’

Perfüzyon Bölümü

Üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde 4 yıllık lisans eğitimi veren Perfüzyon bölümü, sağlık alanında geleceği parlak önemli meslekler arasında yer alıyor. Perfüzyon bölümünü sağlık alanında kariyer hedefleyen öğrencilerin ilgi gösterdiği bir alan. Bölümden mezun olan öğrencilere “Perfüzyonist” unvanı veriliyor.

Perfüzyon bölüm nedir?

Perfüzyon, kalp veya büyük damarlarda yapılacak müdahalelerde ilgili uzman hekimler gözetiminde kalp akciğer makinasını kullanarak beden dışı kan dolaşımını yöneten bilim dalıdır. Bölümde, kalp-akciğer makinesini kurup ameliyat süresince makine yardımıyla kan dolaşımının devamını sağlayacak profesyoneller yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Perfüzyon bölümünü kimler okumalı?

Perfüzyon bölümünü tercih edecek adayların iletişim ve insan ilişkileri kuvvetli, anlayışlı, güler yüzlü, sabırlı, karşısındakini anlayabilen, etkili iletişim kurabilen, ekip çalışmasına yatkın ve yeniliklere açık kişiler olması gerekiyor.

Perfüzyon Bölümü

Perfüzyon bölümünde okutulan dersler neler?

Bölümde 4 yıllık eğitim boyunca öğrencilere; Temel Anatomi, İnsan Fizyolojisi, Biyokimya, Mikrobiyoloji, Farmakoloji, Temel Sağlık Bilgisi ve Tıbbi Terminoloji gibi bilimsel temelli teorik derslerin yanında Perfüzyona Giriş, Kardiyopulmoner Bypass, Kardiyak Anestezi, Kan Ürünleri Transfüzyonu ve Kanı Koruma Teknikleri, Kardiyak Anestezi, Ekstrakorporeal Yaşam Desteği ve Monitörizasyonu, Kalp Hastalıkları, Yetişkin ve Pediatrik Hastalarda Perfüzyon gibi mesleğe yönelik dersler de veriliyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Perfüzyon bölümü öğrencileri son teknoloji laboratuvarlarda, son teknoloji cihazlarla donatılan Perfüzyon Laboratuvarı sayesinde edindikleri teorik bilgileri uygulama imkânı buluyor. Müfredatta bulunan zorunlu staj uygulaması ile de öğrenciler, edindikleri teorik bilgi ve uygulama metotlarını sektörel alanda da uygulayarak deneyim kazanıyor, sektöre hazır hale geliyor.

Perfüzyon Bölümü

Perfüzyon bölümü mezunları nerelerde çalışıyor?

Bölümden mezun olan öğrenciler devlet ve özel hastanelerde, üniversite hastanelerinde, eğitim araştırma hastanelerinde ve özel sağlık kuruluşlarında görev alabiliyor.

Perfüzyon bölümünde özel koşul var mı?

Aday öğrencilerin Perfüzyon bölümünü tercih edebilmesi için Alan Yeterlilik Testinde (AYT)’de yeterli puanı alması gerek.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Perfüzyon bölümü öğrencilerimiz Buket Işık Daloğlu ve Aleyna Zeycan Köse bölümü ile ilgili merak edilen soruları yanıtlıyor.



 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)