Evde Hasta Bakımı Programında Okutulan Dersler Neler?
Evde Hasta Bakımı programı, üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2 yıllık ön lisans eğitimi veren bir program. Günümüzde yaşam süresinin uzamasıyla ve tıptaki gelişimlerin hastayı evde tedavi etmeye olanak sağlaması Evde Hasta Bakımı Teknikerlerine olan ihtiyacı arttırıyor. Programdan mezun olan öğrencilere “Evde Hasta Bakımı Teknikleri” unvanı veriliyor.
Evde Hasta Bakımı programı nedir?
Evde Hasta Bakımı programı, tedavisini evde sürdürmek isteyen hastaların kliniklerce düzenlenmiş olan tedavisinin takibi, hasta yakınlarının veya bakmakla görevli kişilere bu konuda eğitim sağlıyor. Program, doğum öncesi ve sonrası destek talep eden annelere, yaşlı ve bakıma ihtiyacı olan bireylere, engelli bireylere kaliteli bir yaşam olanağı sunabilecek bilgi ve beceriye sahip evde hasta bakım teknikerleri yetiştirmek amaçlanıyor.Evde Hasta Bakımı programını kimler okumalı?
Evde Hasta Bakımı programı, iletişim ve insan ilişkileri güçlü, güler yüzlü, empati kurabilen, anlayışlı, problem çözmeye odaklı, sabırlı, anlayışlı, hoş görülü ve öz verili adayların tercih edebileceği bir program.Evde Hasta Bakımı programında okutulan dersler neler?
Evde Hasta Bakımı programında, Temel Anatomi ve Fizyoloji, Temel Farmakoloji, Temel Mikrobiyoloji, Kronik Hastalıklar, Hastalıklar Bilgisi, Evde Hasta Bakımı ve Uygulamaları, Beslenme İlkeleri, Enfeksiyon Hastalıkları, Büyüme ve Gelişme, Sosyal Sorumluluk, Sosyal Rehabilitasyon, Meşguliyet Aktiviteleri, Sosyal Hizmet ve Bakım dersleri teorik ve uygulamalı olarak öğrencilere veriliyor.Üsküdar ÜniversitesiSağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Evde Hasta Bakımı programı okuyan öğrenciler müfredatta bulunan zorunlu staj uygulaması ile aldıkları teorik eğitimleri uygulama imkânı elde ediyor.
Evde Hasta Bakımı programı mezunları nerelerde çalışıyor?
Evde Hasta Bakımı Teknikerleri, resmi veya özel hastanelerde, hasta bakım hizmetlerinin yürütüldüğü sosyal hizmetler ve çocuk sitelerinde, belediyelerde, Sivil Toplum Kuruluşlarında, huzurevleri, yaşlı bakımevleri ve evde bakım hizmeti veren sağlık kurumlarında çalışabiliyor.Evde Hasta Bakımı DGS ile nerelere geçiş yapabiliyor?
Programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Gerontoloji, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümüne geçiş yapabiliyor.Evde Hasta Bakımı programında özel koşul var mı?
Evde Hasta Bakımı programında özel koşul aranmıyor. Adayların TYT’de 150 barajını geçmeleri gerekiyor.Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)