Odyoloji Eğitimi ve Sunduğu Fırsatlar…

Odyoloji

Odyoloji Bölümü üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde 4 yıllık lisans eğitimi veren bir bölüm. İşitme ve denge sisteminin değerlendiren bir bilim dalı olan Odyoloji bölümü, günümüzün gözde bölümleri arasında yer alıyor. Odyoloji bölümünden mezun olan öğrencilere “Odyolog” unvanı veriliyor.

Odyoloji bölümü nedir?

İşitme ve denge bozukluklarının önlenmesi, gerçekleştikten sonra da tanımlanması ve tedavisi ile ilgilenen bilim dalı olan Odyoloji, işitme ve denge kayıplarının erken dönemde tespit edilerek gerekli durumlarda uygun tedavi yaklaşımının bir an önce sergilenmesini sağlıyor.Odyoloji bölümünde, uzman hekimlerin yönlendirmesiyle işitme kayıplarında ve denge problemlerinde uygun iyileştirme yöntemleri uygulayacak, koruma ve erken müdahale programlarını hazırlayacak, Odyologlar yetiştirilmesi hedefleniyor.

Odyoloji Bölümünü kimler okumalı?

Odyoloji bölümü, sorumluluk alabilen, problem çözmeye odaklı, planlama yapabilen, uygulama becerisine sahip, titiz, iletişim becerileri ve insan ilişkileri kuvvetli, özverili adayların tercih edebileceği bir alan.

Odyoloji

Odyoloji Bölümünde alınan dersler neler?

Odyoloji bölümünde öğrencilere teorik ve seçmeli birçok ders sunuluyor. Öğrenciler, Temel Anatomi, Temel Genetik, Temel Fizyoloji, Biyokimya, Odyolojiye Giriş, Dil ve Konuşmanın İşitsel Algı Süreçleri, Odyologlar İçin Temel Histoloji-Embriyoloji, Temel Otorinolaringoloji, Odyolojide Elektrofizyolojik Test Yöntemleri, İşitme Taramaları, Dil ve Konuşma Bilimi, Dil ve Konuşma Bilimi, Merkezi İşitsel İşlemleme Bozuklukları, İşitme Cihazı Seçim ve Uygulama Prensipleri, Koklear İmplant Seçim ve Uygulama Prensipleri, Halk Sağlığı, Endüstriyel Odyoloji gibi hem teorik hem de uygulamalı dersleri alıyor.

Üsküdar ÜniversitesiSağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji bölümü öğrencileri son teknoloji laboratuvarlarda, son teknoloji cihazlarla donatılan Odyoloji Laboratuvarı sayesinde edindikleri teorik bilgileri uygulama imkânı buluyor. Müfredatta bulunan zorunlu staj uygulaması ile de öğrenciler, edindikleri teorik bilgi ve uygulama metotlarını sektörel alanda da uygulayarak deneyim kazanıyor, sektöre hazır hale geliyor.

Odyoloji

Odyoloji mezunları nerelerde çalışıyor?

Odyoloji Bölümü mezunları, devlet, özel veya üniversite hastanelerinin Odyoloji kliniklerinde, işitme engellilere yönelik hizmet veren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, özel sektörde işitme cihazı firmalarında sorumlu müdür pozisyonunda, hastanelere hizmet veren koklear implant firmalarında çalışma imkanı buluyor.

Odyoloji bölümünde özel koşulu var mı?

Aday öğrencilerin Odyoloji bölümünü tercih edebilmesi için Alan Yeterlilik Testinde (AYT)’de yeterli puanı alması gerek.Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji bölümü öğrencisi Görkem Seren, bölümü ile ilgili merak edilenleri yanıtlıyor.


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)