Neden Çocuk Gelişimi?



Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde 2 yıllık ön lisans eğitimi veren Çocuk Gelişimi programı aday öğrencilerin yoğun ilgi gösterdikleri programlar arasında yer alıyor. Çocuk Gelişimi programında öğrenim gören öğrencilere 2 yıl boyunca teorik dersler ve uygulamalı dersler birlikte veriliyor. Programdan mezun olan öğrenciler için geniş iş olanakları bulunuyor.  

Çocuk Gelişimi nedir?

Çocuk Gelişimi programında, 0-18 yaş arası normal gelişim gösteren, özel gereksinimi olan çocukların eğitiminde hem çocuğa hem de aileye destek olacak ve çocukların toplumda sağlıklı bir şekilde yaşamını devam ettirmelerine yardım edecek profesyonel meslek elemanları yetiştiriliyor.



Çocuk Gelişimi programını kimler tercih etmeli?

Bu programı tercih edecek adayların; iletişim becerileri kuvvetli, insan ilişkileri güçlü, problemlere hızlı bir şekilde çözüm bulabilen, sorumluluk sahibi, bireysel çalışmaya yatkın, güler yüzlü, empati kurabilen, çocukların davranışlarını anlayabilen, onlarla vakit geçirmekten zevk alan, özellikle de sabırlı ve şefkatli kişiler olmaları gerekiyor.

Çocuk Gelişimi programında okutulan dersler neler?

Çocuk gelişimi programında öğrencilere Çocuk Gelişimi, Özel Eğitim, Çocuk Beslenmesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk ve Oyun Öğrenme ve Öğretme Teknikleri, Davranış Yönetimi, Çocuk Psikolojisi ve Ruh Sağlığı Çocuk ve Drama, Çocukta Sanat ve Yaratıcılık, Aile Eğitimi ve Özel Eğitim Uygulaması gibi hem teorik hem de uygulamalı dersler veriliyor. Meslek dersleri ikinci yılda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel ve resmi kurum uygulamaları ile destekleniyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Çocuk Gelişimi Programı okuyan öğrenciler alanlarında uzman isimlerden aldıkları eğitimi zorunlu yaz staj programı ile sahada uygulama imkânı bularak sektöre hazır hale geliyor.



Çocuk Gelişimi programı mezunları ne iş yapar?

Çocuk Gelişimi programından mezun olan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel ve resmi okulların okul öncesi eğitim merkezlerinde, anasınıflarında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı gündüz bakımevleri, çocuk yuvaları ve kreşlerde, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde, hastanelerde çocuk kliniklerinin oyun odalarında çalışabiliyor.

Ayrıca 2 yıllık Çocuk Gelişimi programı kazanan öğrenciler, üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Çocuk Gelişimi, Okul Öncesi Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Sosyal Hizmet lisans bölümlerine  Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile geçiş yapabilirler.

Çocuk Gelişimi programının özel koşulu var mı?

Çocuk Gelişimi programında herhangi bir özel koşul aranmıyor. Adayların, TYT’ de 150 barajını geçmeleri gerek.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)