İletişim Fakültelerinin kapsayıcı bölümü ‘Medya ve İletişim’



Medya ve İletişim bölümü, üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan bir bölüm. Her gün teknolojik anlamda yeni gelişmelerin yaşandığı bu dijital çağda Medya ve İletişim bölümü, öğrencilere birçok iş olanağı sunuyor. Medya ve İletişim, aday öğrencilerin çok sık tercih ettiği bölümler arasında yer alıyor.  

Medya ve İletişim Bölümü nedir?

Medya ve İletişim Bölümü, İletişim Fakültelerindeki diğer bölümlerde verilen bütün derslere arka planda olabilecek teorik alt yapıyı sağlayan, şemsiye görevi gören bir bölüm.  Medya ve İletişim bölümü akademik ve bilimsel odaklı eğitim-öğretim anlayışını benimsediği için bu alanda akademik kariyer yapmak isteyen, akademisyen ve bilim insanı yetiştirmeyi hedefliyor.



Medya ve İletişim bölümünü kimler tercih etmeli?

Sürekli yeni şeylerin eklendiği Medya ve İletişim bölümünü, yeniliğe açık, analitik düşünebilen, eleştirel ve farklı bakış açısına sahip, sorgulayan, araştırmayı seven ve merak eden, bolca okuyan, iletişim becerileri ve insan ilişkileri güçlü aday öğrencilerin tercih edebileceği bir alan.

Medya ve İletişim bölümünde hangi dersler okutuluyor?

Medya ve İletişim bölümünde öğrenciler, İletişim Hukuku, Kişiler Arası İletişim, Medya İşletmeciliği, Uluslararası İletişim, Medya Anlatıları, İletişim Kuramları gibi teorik dersler görüyor.



Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim bölümünde öğrenciler sağlam bir teorik eğitimle birlikte uygulama dersleri de alıyor. Aldıkları dersleri Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA), Üsküdar Üniversitesi Televizyon ve Radyo Stüdyolarında uygulamaya dönüştürebiliyor. Bunun yanında öğrencilere dördüncü sınıfta staj imkânı da veriliyor. Böylece öğrenciler sektörde de deneyim kazanıyor.

Medya ve İletişim bölümü mezunlarının çalışma alanları neler?

Medya ve İletişim bölümünden mezun olan öğrenciler çeşitli üniversitelerde akademisyen olarak görev alabiliyor. Bunun yanında mezunlar, medya sektörünün tüm alanlarında, özel ve kamu kurumlarının iletişim departmanlarında, reklam ve halkla ilişkiler sektöründe de çalışabiliyor.

Medya ve İletişim bölümünde özel koşul var mı?

Bölümde özel koşul bulunmuyor. Medya ve İletişim bölümü sözel puan türü ile adayların tercih edebileceği bir bölüm. Öğrencilerin Alan Yeterlilik Testinde (AYT)’de yeterli puanı alması gerek.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim bölümü öğrencisi Sude Çakmak bölümü ile ilgili merak edilen soruları yanıtlıyor.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)