Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde uygulama imkânı var mı?



Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü, aday öğrencilerin üniversite sınavına hazırlanırken yaptıkları bölüm araştırmalarında en çok merak ettikleri, ilgi gösterdikleri bölümler arasında yer alıyor. Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde 4 yıllık lisans eğitimi veren bölüm, öğrencilerin sayısal puan türü ile tercih edebileceği bir alan. Bölümden mezun olan öğrencilere Fizyoterapist unvanı veriliyor.

Fizyoterapist kimdir?

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünün hedefi; kişi ve toplum sağlığını önemli ölçüde etkileyen, sosyal ve ekonomik kayıplara ve çeşitli fonksiyon bozukluklarına neden olan hastalık, yaşlılık, ağrı, yaralanma gibi bireyin fiziksel fonksiyonunun korunması ve en üst düzeye çıkarılmasını hedefleyen Fizyoterapistler yetiştirmek.

Fizyoterapistler ortopedik rehabilitasyon, nöroloji ve nöroşirurji rehabilitasyonu, el cerrahi rehabilitasyonu, kas hastalıkları ve rehabilitasyonu, kadın sağlığı, sporcu sağlığı ve mesleki rehabilitasyon gibi alanlarda uygulama yapıyor.



Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü kimler tercih etmeli?

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü; insan ilişkileri, iletişim becerileri kuvvetli, güler yüzlü, sabırlı, öğretme ve ikna etme kabiliyeti yüksek, empati kurabilen, anlayışlı, titiz, sorumluluk duygusuna sahip, sağduyulu adayların tercih edebileceği bir alan.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde öğrenciler hangi dersleri görüyor?

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde öğrencilere sağlık alanında temel derslerin verilmesinin yanı sıra bölümü ile ilgili uygulamalı derslerde veriliyor. Öğrenciler, İnsan Fizyolojisi, Uygulamalı Temel Anatomi, Uygulamalı Hareket Bilimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyonun Temel İlkeleri, Temel Egzersiz Uygulamaları, Manipülatif Tedavi, Isı, Işık ve Hidroterapi, Egzersiz Fizyolojisi, Nörofizyolojik Yaklaşımlar, Ortopedik Rehabilitasyon, Koruyucu Fizyoterapi Rehabilitasyon Yaklaşımları gibi zorunlu dersler görüyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencileri, alanında uzman isimlerden aldıkları zorunlu teorik derslerin yanı sıra birçok seçmeli ders de görüyor. Öğrencilere 4’üncü sınıfta; Protez ve Rehabilitasyon, Spor Rehabilitasyonu, Fizyoterapide Özel Konular, Radyolojik Görüntüleme Yöntemleri, Spor Rehabilitasyonunda Klinik Çalışma gibi birçok seçmeli ders veriliyor.



Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencileri 4’üncü sınıfta öğrendikleri bilgileri klinik çalışma ile uygulama imkânı buluyor. Ayrıca öğrenciler 2’inci ve 3’üncü sınıfın yaz dönemlerinde yaz stajı ile edindikleri bilgileri uygulayarak pekiştiriyor. Öğrenciler, Üsküdar Üniversitesi uygulama ve bilim ortağı NPİSTANBUL Beyin Hastanesinde pratik yapma olanağı elde ediyor. NPİSTANBUL Beyin Hastanesi öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamasına olanak tanıyor.

Bölümden mezun olan öğrenciler nerelerde çalışabilir? 

Bölümden mezun olan Fizyoterapistler, hastanelerde, rehabilitasyon ve fizik tedavi merkezlerinde, özel kliniklerde, spor kulüplerinde, halk sağlığı ünitelerinde, ev rehabilitasyonunda, evde bakım merkezlerinde, okullarda, huzurevleri, bakım evlerinde, termal otellerde, belediyelerde, engelli okullarında ve birinci basamak sağlık hizmetlerinde çalışabilirler.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünün özel koşulu var mı?

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünün özel koşulu bulunmuyor. Aday öğrencilerin Alan Yeterlilik Testi sınavında yeterli puanı alması gerekiyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencisi İrem Altuntop, bölümü ile ilgili merak edilenleri yanıtlıyor.


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)