Ağız ve Diş Sağlığı programında uygulama imkânı var mı?



Üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde 2 yıllık ön lisans eğitimi veren Ağız ve Diş Sağlığı programı, hastaların tedavisinde diş hekimine her alanda yardımcı olacak profesyoneller yetiştirmeyi hedefliyor. Günümüzde gelişen sağlık sektörü sağlık profesyonellerine duyulan ihtiyacı artırdı. Ağız ve Diş Sağlığı Programından mezun olan öğrenciler için geniş imkânları bulunuyor.  

Ağız ve Diş Sağlığı nedir?

Ağız ve Diş Sağlığı programında hastanelerde ya da kliniklerde diş hekimlerine tüm klinik çalışmaları sırasında hastanın tedavisine yardımcı olacak, hekimin istediği malzemeleri getirecek, tedavi sonrası malzemelerin sterilizasyonunu yapacak ve ortamın düzenlenmesini sağlayacak ağız ve diş sağlığı teknikerleri yetiştiriliyor. Programdan mezun olan öğrencilere, Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri unvanı veriliyor.

Ağız ve Diş Sağlığı programını kimler tercih etmeli?

Ağız ve Diş Sağlığı programını, insanlarla kolay iletişim kurabilen, iletişim becerileri kuvvetli, güler yüzlü, sabırlı, disiplinli, titiz, ekip çalışmasına yatkın, anlayışlı ve sağduyulu kişilerin tercih edebileceği bir program.



Ağız ve Diş Sağlığı programında alınan dersler neler?

Programın ilk yılında; Tıbbi Terminoloji, Temel Mikrobiyoloji ve Sterilizasyon, Temel Farmakoloji, Ağız ve Diş Anatomisi, Maddeler ve Alet Bilgisi, Kliniğe Giriş ve Muayenehane Yönetimi gibi alan dersleri alan öğrencilere teorik dersler veriliyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulu Ağız ve Diş Sağlığı programı öğrencileri aldıkları teorik eğitimi son teknoloji ile donatılmış laboratuvarlarda uygulama imkanı buluyor. Öğrenciler alanında uzman isimlerden aldıkları teorik eğitim sonrası Üsküdar Üniversitesi laboratuvarlarında son teknoloji cihazlar ile uygulama yapıyor.  

Programdan mezun olan öğrenciler nerelerde çalışabilir? 

Ağız ve Diş Sağlığı programından mezun olan öğrenciler; devlet ya da özel hastanelerde,  özel diş kliniklerinde çalışabilmelerinin yanında diş laboratuvarlarında, diş sağlığı ile ilgili teknik donanım sağlayan firmalarda çalışma imkânı buluyor. 2 yıllık Ağız ve Diş Sağlığı programı kazanan öğrenciler, üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Sağlık Yönetimi lisans bölümüne DGS ile geçiş yapabilirler.

Ağız ve Diş Sağlığı bölümünün özel koşulu var mı?

Ağız ve Diş Sağlığı programında özel koşul aranmıyor. Adayların, TYT’ de 150 barajını geçmeleri gerek.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)