Neden Dil ve Konuşma Terapisi?



Dil ve Konuşma Terapisi bölümü Üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alıyor. Aday öğrencilerin ilgi gösterdiği bölümler arasında bulunan Dil ve Konuşma Terapisi bölümü sayısal puan türü ile tercih ediliyor.

Dil ve Konuşma Terapisi neyi hedefliyor?

Dil ve Konuşma Terapisi bölümü, insanlarda bulunan ses, duyma, yutma, konuşma ve dil bozukluklarının sebeplerini belirleyerek, bu problemlere çözüm bulup uygulayacak ya da uygulatacak eğitimli kişiler yetiştirmeyi hedefliyor. Dil ve konuşma bozuklukları, erken çocukluk döneminde başlayıp yaşlılık dönemine kadar uzanan geniş bir yelpazede bireyleri etkileyebiliyor. Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden mezun olan öğrencilere Dil ve Konuşma Terapisti unvanı kazanıyor.



Dil ve Konuşma Terapisi bölümünü kimler tercih etmeli?

Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü, insan ilişkileri, iletişim becerileri kuvvetli, güler yüzlü, sabırlı, öğretme ve ikna etme kabiliyeti yüksek, empati kurabilen, anlayışlı, eleştirel düşünebilen adayların tercih edebileceği bir alan.

Dil ve Konuşma Terapisi bölümünde alınan dersler neler?

Dil ve Konuşma Terapisi bölümünde temel bilimler ve mesleğe özgü alan dersleri yer alıyor. Temel Anatomi, Fizyoloji gibi insanın yapısını öğrenme amaçlı verilen derslerin yanı sıra İşitme Bilimi, Fonetik, Klinik Dilbilim, Klinik Fonoloji, Psikoloji, Öğrenme Psikolojisi, Psikodilbilim, Norö-Dilbilim gibi derslerin yanı sıra birçok seçmeli derslerde bulunuyor. Eğitimin ilk yılında mesleki giriş dersleri alan öğrencilere eğitimin ikinci ve üçüncü yıllarında kişideki bozukluk ve hastalıkları bulmaya yönelik dersler veriliyor.



Prof. Dr. Ahmet Konrot başkanlığında Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümü öğrencileri, aldıkları teorik eğitimi yaz stajı imkânı ile uygulayabiliyor. Üsküdar Üniversitesi uygulama ve bilim ortağı NPİSTANBUL Beyin Hastanesi alanında uzman isimlerden ders alan öğrencilere uygulama ve staj imkânı sağlıyor.  

Dil ve Konuşma Terapisi bölümü mezunları ne iş yapar?

Dil ve Konuşma Terapisi mezunları; devlet, özel veya üniversite hastanelerinin ilgili kliniklerinde çalışabiliyor. Ayrıca dil ve konuşma bozukluğu bulunan bireylere yönelik hizmet veren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde iş bulabilecekleri gibi ilgili uzman kişilerle birlikte kendilerine ait oluşturdukları merkezlerde de hizmet sunabiliyorlar.

Dil ve Konuşma Terapisi bölümünde özel koşul var mı?

Bölümde herhangi bir özel koşul bulunmazken Dil ve Konuşma Terapisi bölümü sayısal puan türü ile aday öğrencilerin tercih edilebileceği bir bölüm.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümü öğrencisi Memik Yıldız, bölümü ile ilgili merk edilen soruları yanıtlıyor.

 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)