Geleceğin mesleği ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’



Yeni Medya ve Gazetecilik bölümü, dört yıllık lisans eğitimi veren İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan yeni bir bölüm. Geleneksel gazetecilik anlayışını günümüzün teknolojisi ile harmanlayıp dijital alana taşıyan yeni medya ve gazetecilik bölümünde geleceğin gazetecileri günümüz teknolojilerine uygun eğitim alarak yetişiyor. Öğrencilerin sözel puan türü ile tercih edebileceği yeni medya ve gazetecilik bölümü, son zamanlarda oldukça revaçta olan bölümler arasında yer alıyor.  

Yeni Medya ve Gazetecilik bölümü nedir?

Dünya’da yaşanan dijital devrim birçok meslekte değişimi, dönüşüme ve yeniliği beraberinde getirdi. Değişime uğrayan mesleklerden biri de gazetecilik. Gazetecilik gibi geçmişi olan köklü bir meslek günümüzün teknolojisine, günümüz insanın ihtiyaçlarına uyum sağlamak adına dijital dünyaya evrildi. Hem işlemsel hem yapısal hem de hızlı bir şekilde bilgilerin parmak ucuna ulaşmasını sağlayan günümüzde, yeni medya ve gazetecilik bölümü, toplumun gelişmesine katkı sağlayarak profesyonel insanlar yetiştirmeyi hedefliyor.

Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünü kimler tercih edebilir?

Yeni Medya ve Gazetecilik bölümü, eleştirel ve farklı bakış açısına sahip, sorgulayan, araştıran, merak eden, iletişim becerileri ve insan ilişkileri kuvvetli günümüz dijital medyasına ilgi duyan aday öğrencilerin tercih edebileceği bir alan.

Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünde hangi dersler alınıyor?

İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünde öğrenciler, Gazeteciliğe Giriş, İletişim Araştırmalarında Yöntem, Basın Haberciliği, İnternet Gazeteciliği, Masaüstü Yayıncılık, Yeni Medya Okuryazarlığı, Gazetecilik Uygulamaları, Yeni Medya Eleştirisi, Yeni Medya Çalışmaları, Yeni Medya ve Toplumsal Hareketler, Yeni Medya ve Bilgi Güvenliği, Yeni Medya Ortamında Gazetecilik Uygulamaları, Sosyal Medya ve İzleyici, Yeni Medya Yayıncılığı, Yeni Medya ve Kampanyalar gibi teorik dersler görüyor.



Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünde uygulama nasıl oluyor? 

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan Yeni Medya ve Gazetecilik bölümü öğrencileri, aldıkları teorik eğitimi uygulama imkânı da buluyor. Öğrencilere dördüncü sınıfta staj olanağı sunularak bölümünde uzmanlaşma imkânı veriliyor. Ayrıca Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri hem teorik hem de mesleki anlamda kendilerini Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA), Üsküdar Üniversitesi Televizyon ve Radyo Stüdyolarında uygulama yaparak geliştiriyor.

Yeni Medya ve Gazetecilik bölümü mezunlarının çalışma alanları neler?

Bölümden mezun olan öğrenciler, medyanın birçok alanında iş bulabilir. Yeni Medya ve Gazetecilik bölümü mezunları, gazete, sosyal medya ve internet medya ajansları, reklam ajansları, film yapım yönetim şirketleri, dergiler, internet gazeteciliği gibi medya sektörünün tüm alanlarında, kamu ve özel sektörde kurumsal iletişim birimlerinde sosyal medya uzmanı olarak çalışabilir.  

Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünde özel koşul var mı?

Yeni Medya ve Gazetecilik bölümü sözel puan türü ile adayların tercih edebileceği bir alan. Bölümde özel koşul bulunmuyor.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümü öğrencisi Burak Demirbaş, bölümü ile ilgili merak edilen soruları yanıtlıyor.  



 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)