Çizgi Film ve Animasyon bölümü mezunlarının çalışma alanları neler?

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon bölümü

Çizgi Film ve Animasyon bölümü, üniversitelerin İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan sözel puan türü ile tercih edilen bir alan. Teknolojinin gelişmesi, teknolojik imkânların artması çizgi film ve animasyon bölümüne duyulan ilgiyi de artırdı. Çizgi film ve animasyon bölümü, aday öğrencilerin merak duyduğu ve son zamanlarda sıkça tercih ettiği bir bölüm.

Çizgi Film ve Animasyon bölümü nedir?

Çizgi film ve animasyon, görsel ve işitsel sanatlar gibi birçok farklı teknik ve disiplini buluşturan sanat dallarından her birinden izler taşıyan bir bölüm. Animasyon, birkaç çizimin arka arkaya seri halde gösterilmesi ile elde edilen hareketli görüntüler ile ortaya çıkıyor. Çizgi film ve animasyon bölümünü bitiren herkes çizgi film sanatçısı veya animatör unvanı alıyor.

Çizgi Film ve Animasyon bölümünü kimler tercih etmeli?

Geleceğin tasarımcılarının yetiştiği çizgi film ve animasyon bölümünü tercih edecek adayların; çizgi film ve animasyona ilgi duyması gerek. Öğrencilerin bu alanda başarılı olabilmesi için sabırlı olması, insan ilişkilerinin güçlü olması, kendilerini sürekli geliştirmesi, yeniliklere ve değişime açık olması gerekiyor.  

Çizgi Film ve Animasyon

Çizgi Film ve Animasyon bölümünde alınan dersler neler?

Çizgi Film ve Animasyon bölümünün ilk yılında öğrencilere teorik eğitim verilirken ikinci sınıftan itibaren teorik ve uygulamalı alan dersleri veriliyor. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon bölümü öğrencilerine teorik eğitiminin yanı sıra uygulama imkânı ve çok sayıda seçmeli ders olanağı sunuyor. Çizgi Film ve Animasyon bölümünde öğrencilere; Temel Animasyon ve Tasarıma Giriş, Görsel Anlatım ve Tasarım, Çizgi Film Teknikleri, Karakter Geliştirme ve 2 Boyut, İleri Animasyon Uygulamaları, 3 Boyutlu Çizgi Film, Senaryo Yazımı ve Öykü Geliştirme, Çizgi Film ve Grafik Mizah, Dijital Video Uygulamaları, Dijital Oyun Tasarımı gibi ders veriliyor.

Çizgi Film ve Animasyon bölümü mezunlarının çalışma alanları neler?

Çizgi Film ve Animasyon bölümünde mezun olan öğrenciler birçok alanda çalışabilir. Öğrenciler, oyun endüstrisi, sinema sektörü, dijital şirketler, bilgisayar animasyonu şirketleri, müzik şirketleri, reklam ajansları gibi birçok alanda çalışabilir bunun yanı sıra mezun olan öğrenciler, üniversitelerin ilgili bölüm ve birimlerinde akademisyen olarak görev alabilir.

Çizgi Film ve Animasyon bölümünün özel şartı var mı?

Çizgi Film ve Animasyon bölümünün bulunduğu bazı üniversiteler özel yetenek sınavı ile öğrenci alırken bazı üniversiteler AYT sonucu ile öğrenci alımı yapıyor. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon bölümünü Alan Yeterlilik Testi Sözel puan türünden yeterli puanı alan öğrenciler tercih edebilir.  

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon bölümü Arş. Gör. Burçin Geniş, Çizgi Film ve Animasyon bölümü ile ilgili merak edilen soruları yanıtlıyor.



 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)