Çocuk Gelişimi bölümü ve çalışma alanları…



Üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan Çocuk Gelişimi bölümü aday öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bölümler arasında. En çok tercih edilen bölümler arasında olan Çocuk Gelişimi bölümünü öğrenciler, eşit ağırlık puan türüyle tercih edebiliyor.

Çocuk Gelişimi nedir?

Çocuk gelişimi, bir çocuğun büyüyüp değiştiği süreci tanımlayan bilim dalı. Çocuk gelişimi bölümü, çocuklarla doğrudan ilgilenir ve bu doğrultuda çocukların sağlığı, gelişimi ve eğitimi konusunda bilgili, yetkin ve alanında uzman kişiler yetiştirir. Bu bölümden mezun olan kişiler kariyerlerine Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi unvanı ile başlar.

Çocuk Gelişimi bölümünü kimler okumalı?

Çocuk gelişimi bölümünü tercih etmek isteyen adaylarda bulunması gereken belli başlı özellikler bulunuyor. Bu bölümü tercih edecek adaylar, çocukların davranışlarını anlayabilmeli, onlarla vakit geçirmekten zevk almalı, sıkılmamalı ve özellikle de sabırlı ve şefkatli olmaları gerekiyor.

Çocuk Gelişimi mezunlarının çalışma alanları neler?

Çocuk gelişimi bölümü mezunları, formasyon almaları durumunda mezun olduktan sonra kamu kurumlarında ya da özel sektörde okul öncesi öğretmenliği de yapabiliyor. Aynı zamanda kamu kuruluşlarına bağlı özel yuva, kreş, bakım evi, anaokulu, hastane ve gündüz bakımevlerinde görev alabiliyor. Çocuk gelişimi bölümü mezunları, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kız meslek liselerinde, okul öncesi eğitim kurumlarında, ilköğretim ve çocuk kulüplerinde çalışma imkânlarına da sahip olabiliyor.

Çocuk Gelişimi bölümünde alınan dersler neler?

Çocuk gelişimi bölümünde birinci sınıftan itibaren teorik ve uygulamalı öğretim temel alınarak Çocuk Gelişimi, Anatomi, Genetik, Fizyoloji, Psikoloji, Aile İçi İlişkiler, Gelişimsel Değerlendirme, Gözlem Teknikleri, Beyin Gelişimi, Okul Döneminde Gelişim ve Destek Programları, Okul Öncesi Eğitimde Program Geliştirme, Çocuk Gelişimi Alan Uygulaması, Risk Altındaki Çocuklar, İletişim, Dil ve Konuşma Bozukluklarına Genel Bakış gibi birebir ve uygulamalı mesleğe yönelik dersler bulunuyor.
Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümü akademik kadrosu ve öğrencilerine verdiği seçmeli derslerle dikkat çekiyor.

Çocuk Gelişimi bölümünün özel şartı var mı?

Çocuk gelişimi bölümünde özel koşul bulunmazken, aday öğrenciler Alan Yeterlilik Testi sınavında yeterli puanı alması gerekiyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümü öğrencisi Ecenur Mert ve Mehmet Körlü, bölümü ile ilgili merak edilen soruları yanıtlıyor.



 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)